Gå till sidans huvudinnehåll

Direktsänd ceremoni

Finns det anhöriga, vänner och bekanta som gärna vill vara med vid det sista avskedet, men som inte kan på grund av avstånd, ålder eller sjukdom? Vi erbjuder er möjligheten att direktsända ceremonin, så att gästerna kan följa ceremonin digitalt och på så sätt närvara vid denna viktiga stund.

Fler kan vara med vid det sista avskedet

Vi hjälper gärna till att undersöka om det är tillåtet och möjligt att direktsända ceremonin från er valda ceremonilokal. Det finns olika förutsättningar för olika lokaler. Till exempel behöver det finnas en bra internetuppkoppling samt att församlingen måste tillåta att vi direktsänder ceremonin digitalt. För att se om det går att ordna i ert fall behöver ni därför kontakta oss.

Den direktsända ceremonin görs från en fast plats i lokalen med hjälp av en mobiltelefon. Telefonen monteras på ett stativ och sänder hela begravningen från samma plats och vinkel, utan avbrott. De gäster som önskar följa begravningen digitalt gör det i realtid via den avlidnas minnessida*.

Ljud- och bildkvaliteten på sändningen kan variera beroende på lokalens akustik och möjlighet till internetuppkoppling, samt om begravningsofficianten använder mikrofon.

Så tittar du på en direktsänd begravning

Ceremonin direktsänds, i realtid, på den avlidnas minnessida under fliken ”Direktsänd ceremoni”. Fliken aktiveras närmare dagen för ceremonin och sändningen är aktiv medan begravningen pågår och blir sedan borttagen.

Vi använder oss av verktyget Quickchannel och begravningen går att se digitalt via dator, mobil eller surfplatta. Om du tittar via dator rekommenderar vi att du använder webbläsaren Chrome.

Instruktion hur du följer ceremonin digitalt

*Minnessidan där direktsändningen kan ses är möjlig att nå i hela världen, men omständigheter i respektive land kan göra att utsändningen inte är möjlig i alla länder. Detta är tyvärr inget vi kan påverka.