Gå till sidans huvudinnehåll

Programkort

Ett programkort fyller två viktiga funktioner vid en begravning. Ena är att hjälpa gästerna att följa med vid de olika programpunkterna under ceremonin. Det andra är att kortet oftast sparas som ett fint minne från begravningen.

Vad brukar står i ett programkort?

I programmet presenteras innehållet med sånger, dikter och om det finns tillfälle för defilering, alltså att passera kistan eller urnan i ett avsked. Programkortet är på det viset ett bra stöd för de närvarande och en vägledning om hur ceremonin kommer att gå till.

Men programkortet fyller också en annan viktig funktion. Många väljer att spara det som ett fint minne från begravningen. Ofta finns ett foto av den avlidna på programkortet.

Utforma programkortet

Programkortet kan utformas precis på det sätt ni själva önskar. Det finns ingen färdig mall eller några regler. Kanske vill ni hålla det kortfattat med bara namn, datum och de olika programpunkterna? Eller kanske ha med ett foto av den avlidna och några personliga rader? Hur många sidor programkortet blir beror förstås på hur mycket det ska innehålla.

Vi hjälper gärna till

Vi ger gärna råd om upplägg och format och ser till att programmet blir en vacker trycksak. Vi kan hjälpa till att både utforma och trycka korten, samt se till att de delas ut på begravningsdagen.

Motiv på programkort

Nedan kan ni hämta inspiration om hur programkortet kan se ut. Ni kan också se förslag på bakgrundbilder genom att klicka på "Sök bakgrund".