Gå till sidans huvudinnehåll

Stöd och hjälp med sorgen

Alla som upplever sorg vet att det är något annat än att vara ledsen. Du har förlorat en människa som aldrig kommer tillbaka, och det kan upplevas som en djup smärta som känns i hela kroppen. Reaktionerna på sorg är väldigt olika för varje person och dessa kan även variera över tid. Men det är inte tiden i sig som avgör om sorgen läker, utan det är vad man väljer att göra under den tiden.

Ta hjälp med att bearbeta sorgen

Hur människor hanterar sin sorg är olika. Men sorg är inget du ”kommer över” eller kan gå runt, utan du måste gå igenom den. Du har förlorat en människa som aldrig kommer tillbaka. Det är en förlust du med tiden måste acceptera, och samtidigt växer du som människa. Många som gått igenom en sorg upplever att livet får fler nyanser.

Genom vår samarbetspartner Svenska Institutet för Sorgbearbetning, SIS, kan du få hjälp att bearbeta sorgen utifrån ”Programmet för Sorgbearbetning”. Det är världens enda evidensbaserade metod för bearbetning av sorg. Den bygger på mer än 40 års beprövade erfarenheter kring vad som hjälper människor i sorg, kris och förändringsprocesser.

Sorgbearbetningen går att genomföra i grupp tillsammans med andra eller digitalt med en personlig handledare. Våra kunder erbjuds förmånliga priser på kurserna. För att ta del av erbjudandet anger du namnet på vår begravningsbyrå i samband med bokningen.

  • Egen bearbetning - Workshop, 3 heldagar i Stockholm, Göteborg eller Malmö
    Pris: 7 800 kr (ordinarie pris 8 900 kr)
  • Egen bearbetning - Online, 8 veckor
    Pris: 10 900 kr (ordinarie pris 12 900 kr)

Boka kurs

Prata om sorg med barn

Att förlora någon nära är alltid omtumlande och för ett barn kan det skaka om i grunden. Sorgen kan uttryckas på olika sätt och det är viktigt att visa barnet att du finns där som stöd. En bok kan vara ett bra sätt att inleda ett samtal om det som är svårt. Vi delar därför alltid ut barnboken Stig till familjer som har barn, så att ni tillsammans kan prata om barnets sorg.

Bild för Prata om sorg med barn

Minnesarmband

Ett minnesarmband kan vara ett sätt att minnas den som inte längre finns med oss. Vårt minnesarmband symboliserar att minnena av den du saknar kommer att finnas för evigt, även om personen inte längre gör det.

Armbandet kan köpas på vår begravningsbyrå till dig själv, eller någon annan som är i sorg. Smycket är unisex.

Bild för Minnesarmband