Kontakta oss dygnet runt: 023-506 50
Kontakta oss dygnet runt

Blommor till begravning

Blommor och blomsterarrangemang hör begravningar till och blir ett vackert inslag i ceremonin.

Ska jag ta med egna blommor till begravningen?

Är du gäst på en begravning kan du också bidra med ett blomsterarrangemang. Du kan välja om blommorna ska vara bundna som en krans, ett hjärta, ett kors eller en bukett. Om du önskar kan floristen fästa ett band eller kort på blommorna där det står ditt namn och en sista hälsning. Dessa dekorationer levereras av floristen och placeras framme vid kistan.

Många gäster har även en handbukett med sig till ceremonin. Den kan bestå av en enstaka blomma eller flera blommor bundna till en liten bukett. Ibland har de närmast anhöriga ordnat handbuketter till alla gäster som delas ut i kyrkan innan ceremonin börjar. Fråga gärna om du är osäker. Buketten används i slutet av ceremonin för alla som vill gå fram till kistan och ta ett personligt avsked. Några väljer att viska en sista hälsning, andra tar avsked i tysthet, sedan lämnar du din blomma på kistan och återvänder till din plats.

Beställ blommor via minnessidan

De gäster som vill beställa handblommor gör det enklast genom att gå in på minnessidan om det finns en sådan. Där finns en beställningstjänst av blommor, och blommorna förmedlas till begravningen via blomsterhandeln. Om du vill skicka blommor till en begravning som du inte kan vara med på går det också bra att beställa via minnessidan.

Till våra minnessidor