Kontakta oss dygnet runt: 08 663 16 15
Kontakta oss dygnet runt

Blommor till begravning

Blommor och blomsterarrangemang hör begravningar till och blir ett vackert inslag i ceremonin. Som gäst är det vanligt att ha med en handblomma till ceremonin. Ibland kan man som gäst även vilja beställa ett blomsterarrangemang som placeras framme vid kistan eller urnan.

Vad ska jag välja för blommor till begravningen?

Det finns många sätt att göra blomsterarrangemangen både vackra och personliga. Kanske hade den som gått bort en favoritfärg eller en favoritblomma som de anhöriga valt att lyfta i kist- eller urndekorationen. Då kan du som gäst välja att beställa en kompletterande dekoration, krans, hjärta eller bukett som innehåller samma blommor eller blommor i samma färgton.

Ska jag ta med egna blommor till begravningen?

Många gäster har en handblomma med sig till ceremonin. Den kan bestå av en enstaka blomma eller flera blommor bundna till en liten bukett. Buketten används i slutet av ceremonin för alla som vill gå fram till kistan och ta ett personligt avsked. Några väljer att viska en sista hälsning, andra tar avsked i tysthet, sedan lämnar du din blomma på kistan och återvänder till din plats.

Är du gäst på en begravning kan du, om du vill, även beställa ett blomsterarrangemang till ceremonin. Du kan välja om blommorna ska vara bundna som en krans, ett hjärta, en bukett eller en dekoration. Om ni önskar kan floristen fästa ett band eller kort på blommorna där det står ditt namn och en sista hälsning. Dessa dekorationer levereras vanligtvis av floristen och placeras framme vid kistan eller urnan.

Du beställer enklast blommor till ceremonin via minnessidan, om det finns en sådan.

Till våra minnessidor

Olika sorters blomsterarrangemang

Vi har flera olika sorters blomsterarrangemang i vårt sortiment som gäster kan beställa till begravningen. Välj det som passar dig och det avsked du ska ta. Här nedan visar vi ett urval av våra blomsterarrangemang.

Gäst-blommor.jpg

Beställ blommor via minnessidan

De gäster som vill beställa handblommor gör det enklast genom att gå in på minnessidan om det finns en sådan. Där finns en beställningstjänst av blommor, och blommorna förmedlas till begravningen via blomsterhandeln. Om du vill skicka blommor till en begravning som du inte kan vara med på går det också bra att beställa via minnessidan.

Till våra minnessidor