Kontakta oss dygnet runt: 042-21 05 96
Kontakta oss dygnet runt

Välkommen till J. Olssons Begravningsbyrå i Helsingborg

J. Olssons Begravningsbyrå är en fullservicebyrå med lång och bred erfarenhet av begravningar. Hos oss arbetar engagerad och kunnig personal som gör allt för att ni ska känna er nöjda efter ert besök hos oss i Helsingborg. Ni möts ofta av vår kundrådgivare och ceremonivärd André Bakken som vägleder er till ett personligt och vackert avsked.

KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA ETT MÖTE

Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 9.00-17.00 eller enligt överenskommelse.
Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

Södra Storgatan 35, 252 23 Helsingborg

Välkommen till J. Olssons Begravningsbyrå i Helsingborg

J. Olssons Begravningsbyrå är en fullservicebyrå med lång och bred erfarenhet av begravningar. Hos oss arbetar engagerad och kunnig personal som gör allt för att ni ska känna er nöjda efter ert besök hos oss i Helsingborg. Ni möts ofta av vår kundrådgivare och ceremonivärd André Bakken som vägleder er till ett personligt och vackert avsked.

KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA ETT MÖTE

Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 9.00-17.00 eller enligt överenskommelse.
Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

Södra Storgatan 35, 252 23 Helsingborg
Boka möte

Boka möte

Vi erbjuder personliga möten och anpassar oss efter er situation. Träffa oss på vår begravningsbyrå alternativt via ett video- eller telefonmöte.

Våra minnessidor

Våra minnessidor

På våra minnessidor hittar du alla publicerade dödsannonser och minnessidor från begravningar som vi anordnat.

Vita Arkivet

Vita Arkivet

I Vita Arkivet kan du skriva ner dina tankar och önskemål kring ditt sista avsked, så att dina nära och kära slipper undra den dagen du inte längre finns.

Vi som arbetar på J. Olssons Begravningsbyrå i Helsingborg

i
André Bakken
André Bakken
Kundområdeschef, Kundrådgivare och Ceremonivärd

André har arbetat på byrån sedan 1998. Han sätter alltid kunden i första hand. Han är noggrann med detaljer och planering, och det är få frågor inom begravningar som André inte har ett svar på.

Det André tycker bäst om med arbetet är mötet med anhöriga och att få vägleda dem till ett personligt och vackert avsked.

"Man möter alla människor på lika villkor och det är ett fint uppdrag att få bygga upp en ceremoni efter de önskemål som finns. Jag säger sällan nej, utan försöker alltid att lösa det. Min erfarenhet av olika önskemål och olika typer av ceremonier gör att jag har en bred kunskap idag."

När André inte arbetar så trivs han bäst med att umgås med familjen.

i
Marie Ahlström
Marie Ahlström
Kundrådgivare

Marie började på J. Olssons 1981. Hon är en av byråns grundstenar och är den som bäst kan sända vidare J. Olssons-andan till alla andra som jobbar på begravningsbyrån.

För Marie är J. Olsson-andan en mycket hög servicenivå, ett arv som har bevarats genom stort engagemang för alla som behöver vår hjälp och en mycket hög nivå av service, etik och noggrannhet, samt ett stort fokus på detaljer och traditioner.

"Vi tar mycket väl hand om de anhöriga som vänder sig till oss, och vi visar omtanke in i minsta detalj. Alla begravningar är unika. Oavsett om det är en större eller en mindre begravning så ska vi uppfylla kundens önskemål."

När Marie inte är på arbetet älskar hon att vara med familjen och dansa folkdans.

i
Fredrik Lindén
Fredrik Lindén
Kundrådgivare och Ceremonivärd

Fredrik började på J. Olssons 2017. Innan dess jobbade han på en annan begravningsbyrå i 14 år. Fredrik har ett stort hjärta och visar ett stort engagemang för alla anhöriga som han träffar.

När Fredrik inte arbetar är familjen det viktigaste, både den närmsta familjen och familjen som bor lite längre upp i landet

i
Pia Knutsson
Pia Knutsson
Kundrådgivare

Pia började på J. Olssons 2019 och har innan dess varit koordinator på kyrkogårdsförvaltningen i Helsingborg.

Pia är en mycket noggrann och duktig kundrådgivare. Hon är vår expert när det gäller kyrkogårdar och gravskick.

När Pia inte är på arbetet så älskar hon att få komma ut i naturen, cykla och umgås med familjen och vänner.

i
Anders Gullstrand
Anders Gullstrand
Ceremonivärd och Transportör

Anders har arbetat på J. Olssons sedan 2017. Han är en mycket noggrann representant som värnar om detaljer och alltid ställer upp för sina kollegor.

När Anders inte är på arbetet älskar han att vandra i naturen. Han tycker också mycket om gemenskapen i Ordenssällskapet han är med i.

i
Adam Esbjörnsson
Adam Esbjörnsson
Ceremonivärd och Transportör

Adam har arbetat på J. Olssons sedan 2017 och har innan dess arbetat på en annan begravningsbyrå. Adam är en mycket noggrann representant som har ett speciellt öga för detaljer. Ingen kan göra ett hjärta av blommor som Adam.

Adam tycker det bästa med arbetet är att få träffa nya människor varje dag och att få hjälpa dem till ett vackert avsked.

i
Kristian Eriksson
Kristian Eriksson
Ceremonivärd och Transportör

Kristian har arbetat på J. Olssons sedan 2018. Innan dess arbetade han 7 år på en annan begravningsbyrå. Kristian är duktig på att planera och utföra transporter. Han är den på byrån som har mest erfarenhet av transporter.

Värdigheten i varje moment är viktigt. Han har stor empati gentemot anhöriga och utför hämtningar av avlidna med mycket stor respekt och kunskap.

När Kristian inte är på arbetet älskar han att vara med sin sambo och sin dotter.

Våra kunder berättar

Vi hjälper er att skapa en personlig begravning

Vår begravningsbyrå i Helsingborgs centrum har gedigen erfarenhet av att arrangera ceremonier inom alla trosinriktningar, både med kista och urna. Vi finns med er genom hela processen och kan hjälpa er med allt som har med dödsfall och begravningar att göra.

Valet av kista och/eller urna kan ibland vara svårt, men vi guidar er genom de olika valen. Om ni vill kan ni se ett urval av vårt kistsortiment och urnsortiment här på hemsidan.

Borgerlig begravning i Helsingborg

Om ni önskar utforma begravningen helt utifrån egna tankar och önskemål, utan att följa någon speciell ordning, kan ni välja en borgerlig begravning. Om ni önskar arrangera en borgerlig begravning i Helsingborg samarbetar vi med tre borgerliga officianter som hjälper er att utforma ceremonin precis som ni vill ha den.

Direktsända begravningen

Hos oss på J. Olssons Begravningsbyrå erbjuder vi möjligheten att direktsända begravningen. Då kan de som inte vill eller kan närvara fysiskt istället följa ceremonin digitalt via sin dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Lokala samarbetspartners i Helsingborg

Vår begravningsbyrå har lokala samarbetspartners som kan hjälpa till att skapa en vacker ceremoni och fin minnesstund. Till ceremonin kan någon av våra florister från Rååblomman, Camillas blommor eller Annas Blomsterdesign ordna blomsterarrangemang. Minnesstunden efter ceremonin kan med fördel hållas på Linnéaträdgården eller Kajgatan 1. Vi kan ordna med catering från vår samarbetspartner Womanpower catering.

Beställa ny gravsten eller komplettera en befintlig

Graven är en plats som anhöriga och vänner kan besöka för att minnas den man saknar. Om ni önskar beställa en gravsten som ska monteras på en kyrkogård i nordvästra Skåne kan ni vända er till vår begravningsbyrå. Oavsett om ni vill beställa en ny gravsten eller komplettera en befintlig sten kan vi hjälpa er.

Juridisk hjälp

När någon har avlidit finns det mycket praktiskt som behöver ordnas. Vi samarbetar med Juristteamet Syd som hjälper till med allt som rör familjejuridik. De kan bland annat hjälpa till med bouppteckning, arvskifte och testamente. Läs mer på Juristteamet Syds hemsida.

Hos oss kan ni köpa gravdekorationer

På vår begravningsbyrå i Helsingborg kan ni köpa gravljus, gravlyktor och glaslyktor som ni kan smycka graven med. Vi säljer även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier till dessa.

Hos oss kan ni anhöriga också köpa tackkort att ge till gästerna som deltagit på begravningen. Alla våra produkter betalar ni enkelt med Swish.

Vår historia

J. Olssons Begravningsbyrå etablerades 1922 och har sedan dess funnits på Södra Storgatan 35 i Helsingborg. Begravningsbyrån startades av Johan Olsson och togs sedan över av sonen Egon Olsson som drev begravningsbyrån i många år.

Gamla bilder.

Idag finns J. Olssons Begravningsbyrå på fyra platser i Skåne: Helsingborg, Råå, Berga och i Bjuv.

Aktivera medlemsförmån

Om någon av er anhöriga är, eller den avlidna var, medlem i någon av våra ägarorganisationer har ni rätt till förmåner hos oss. Läs mer och aktivera medlemsförmån.

Aktuellt

På Helsingborgs Dagblad kan ni läsa fyra artiklar där vår personal har intervjuats om begravningar i Helsingborg. Läs artiklarna här.

Följ oss på sociala medier

Vi finns på Facebook och ni får gärna följa oss där @jolssonsbegravningsbyra

Hitta till J. Olssons Begravningsbyrå i Helsingborg

Vi erbjuder personliga möten på vår begravningsbyrå. Ni hittar oss i Helsingborg centrum på Södra Storgatan 35. Om ni kommer med bil så finns det parkeringsmöjligheter på Lilla Bergaliden eller utanför vår byrå. Åker ni kommunalt är det bara några minuters promenad från tågstationen Knutpunkten.

Vi kan erbjuda möte via video eller telefon om ni hellre föredrar det. För er som vill ses i er hemmiljö kan vi erbjuda hembesök i hela nordvästra Skåne. Kontakta oss gärna så hjälper vi er att boka ett personligt möte på det sätt som passar er bäst.

Varmt välkommen att kontakta oss på J. Olssons Begravningsbyrå i Helsingborg!