Kontakta oss dygnet runt: 042-21 05 96
Kontakta oss dygnet runt

Välkommen till J. Olssons Begravningsbyrå i Helsingborg

J. Olssons är en begravningsbyrå i Helsingborg med lång och bred erfarenhet av begravningar. Hos oss arbetar engagerad och kunnig personal som gör allt för att ni ska känna er nöjda efter ert besök hos oss. Ni möts ofta av vår kundrådgivare och ceremonivärd André Bakken som vägleder er till ett personligt och vackert avsked.

KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA ETT MÖTE

Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 8.00-16.00 eller enligt överenskommelse.
Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

Södra Storgatan 35, 252 23 Helsingborg

Välkommen till J. Olssons Begravningsbyrå i Helsingborg

J. Olssons är en begravningsbyrå i Helsingborg med lång och bred erfarenhet av begravningar. Hos oss arbetar engagerad och kunnig personal som gör allt för att ni ska känna er nöjda efter ert besök hos oss. Ni möts ofta av vår kundrådgivare och ceremonivärd André Bakken som vägleder er till ett personligt och vackert avsked.

KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA ETT MÖTE

Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 8.00-16.00 eller enligt överenskommelse.
Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

Södra Storgatan 35, 252 23 Helsingborg
Boka möte

Boka möte

Vi erbjuder personliga möten och anpassar oss efter er situation. Träffa oss på vår begravningsbyrå alternativt via ett video- eller telefonmöte.

Våra minnessidor

Våra minnessidor

På våra minnessidor hittar du alla publicerade dödsannonser och minnessidor från begravningar som vi anordnat.

Utforma gravsten

Utforma gravsten

I vår kostnadsfria tjänst kan ni se vårt utbud av gravstenar och inspireras av de valmöjligheter som finns.

Vi som arbetar på J. Olssons Begravningsbyrå i Helsingborg

i
André Bakken
André Bakken
Kundområdeschef, Kundrådgivare och Ceremonivärd

André har arbetat på byrån sedan 1998. Han sätter alltid kunden i första hand. Han är noggrann med detaljer och planering, och det är få frågor inom begravningar som André inte har ett svar på.

Det André tycker bäst om med arbetet är mötet med anhöriga och att få vägleda dem till ett personligt och vackert avsked.

"Man möter alla människor på lika villkor och det är ett fint uppdrag att få bygga upp en ceremoni efter de önskemål som finns. Jag säger sällan nej, utan försöker alltid att lösa det. Min erfarenhet av olika önskemål och olika typer av ceremonier gör att jag har en bred kunskap idag."

När André inte arbetar så trivs han bäst med att umgås med familjen.

i
Marie Ahlström
Marie Ahlström
Kundrådgivare

Marie började på J. Olssons 1981. Hon är en av byråns grundstenar och är den som bäst kan sända vidare J. Olssons-andan till alla andra som jobbar på begravningsbyrån.

För Marie är J. Olsson-andan en mycket hög servicenivå, ett arv som har bevarats genom stort engagemang för alla som behöver vår hjälp och en mycket hög nivå av service, etik och noggrannhet, samt ett stort fokus på detaljer och traditioner.

"Vi tar mycket väl hand om de anhöriga som vänder sig till oss, och vi visar omtanke in i minsta detalj. Alla begravningar är unika. Oavsett om det är en större eller en mindre begravning så ska vi uppfylla kundens önskemål."

När Marie inte är på arbetet älskar hon att vara med familjen och dansa folkdans.

i
Fredrik Lindén
Fredrik Lindén
Kundrådgivare och Ceremonivärd

Fredrik började på J. Olssons 2017. Innan dess jobbade han på en annan begravningsbyrå i 14 år. Fredrik har ett stort hjärta och visar ett stort engagemang för alla anhöriga som han träffar.

När Fredrik inte arbetar är familjen det viktigaste, både den närmsta familjen och familjen som bor lite längre upp i landet

i
Adam Esbjörnsson
Adam Esbjörnsson
Ceremonivärd

Adam har arbetat på J. Olssons sedan 2017 och innan dess arbetade han på en annan begravningsbyrå. Adam är en mycket noggrann ceremonivärd som har ett speciellt öga för detaljer. Ingen kan göra ett hjärta av blommor så som Adam kan.

Adam tycker det bästa med arbetet är att få träffa nya människor varje dag och att få hjälpa dem till ett vackert avsked.

i
Kristian Eriksson
Kristian Eriksson
Ceremonivärd

Kristian har arbetat på J. Olssons sedan 2018. Innan dess arbetade han 7 år på en annan begravningsbyrå. Kristian är duktig på att planera och utföra hämtningar, och är den på byrån som har mest erfarenhet av det.

Värdigheten i varje moment är viktigt. Han har stor empati gentemot anhöriga och utför hämtningar av avlidna med mycket stor respekt och kunskap.

När Kristian inte är på arbetet älskar han att vara med sin sambo och sin dotter.

Madeleine Bergsten
Madeleine Bergsten
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Lisbeth Grapenblom
Lisbeth Grapenblom
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Våra kunder berättar

Vi hjälper er att skapa en personlig begravning

Vår begravningsbyrå i Helsingborgs centrum har gedigen erfarenhet av att arrangera ceremonier inom alla trosinriktningar, både med kista och urna. Vi finns med er genom hela processen och kan hjälpa er med allt som har med dödsfall och begravningar att göra.

Valet av kista och/eller urna kan ibland vara svårt, men vi guidar er genom de olika valen. Om ni vill kan ni se ett urval av vårt kistsortiment och urnsortiment här på hemsidan.

Borgerlig begravning

Om ni önskar utforma begravningen helt utifrån egna tankar och önskemål, utan att följa någon speciell ordning, kan ni välja en borgerlig begravning. Om ni önskar arrangera en borgerlig begravning i Helsingborg eller närområdet, så samarbetar vi med tre borgerliga officianter. De hjälper er att utforma ceremonin precis som ni vill ha den.

En borgerlig begravningsceremoni i Helsingborg kan ske inomhus eller utomhus. Det finns många olika platser där ceremonin kan genomföras. Till exempel kan den hållas på en kyrkogård, i en park eller i skogen. Alternativt hålls ceremonin i hemmet eller någon annan betydelsefull lokal. Det är dock av vikt att ta hänsyn till lokala bestämmelser och restriktioner som finns för var den borgerliga begravningen får ske. 

Kyrklig begravning

Finns det önskemål om en begravning enligt en viss tradition eller trosbekännelse brukar man tala om en kyrklig begravning. Begravningsceremoniner enligt Svenska kyrkan leds av en präst och hålls i en kyrka eller kapell. En sådan ceremoni innehåller bland annat klockringning, böner, bibelläsning och psalmer.

På J. Olssons Begravningsbyrå i Helsingborg har vi lång erfarenhet av att planera kyrkliga begravningar. Oavsett om ni har specifika önskemål kring exempelvis kyrka och psalmer, eller om ni behöver mer vägledning i valen som ska göras, finns vi här för er.

Direktsända begravningen

Vi erbjuder möjligheten att direktsända begravningen. Då kan de som inte vill eller kan närvara fysiskt istället följa ceremonin digitalt via sin dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Ceremoni med kista eller urna

Oavsett om ni önskar ceremoni med kista eller urna kan det bli ett vackert, minnesvärt och personligt avsked. Vi erbjuder ett brett utbud av kistor och urnor i många olika färger, material och prisklasser. Det gör att ni verkligen kan hitta det som passar er bäst. Kanske hade den avlidna egna önskemål som hjälper er i valet? Annars blir det ni anhöriga som får bestämma. Om ni önskar går det även att få ett personligt motiv eller dekoration målat på kistan och/eller urnan.

I vårt breda utbud finns det även kistor och urnor som tillverkats utifrån mer hållbara val. Dessa kistor och urnor har utvecklats utifrån en helhetssyn som inkluderar utsläpp vid tillverkningen, materialval, kemikalier och långsiktig miljöpåverkan.

Blommor till kistan eller urnan

Det finns ett stort utbud av kistdekorationer och urndekorationer ni kan välja att dekorera med vid ceremonin. Många väljer att använda blommor som för tankarna till den avlidna, kanske genom att använda en favoritfärg eller någon av den avlidnas favoritblommor. På det sättet blir dekorationen både vacker och personlig.

Lokala samarbetspartners i Helsingborg

Vår begravningsbyrå har lokala samarbetspartners som kan hjälpa till att skapa en vacker ceremoni och fin minnesstund. Till ceremonin kan någon av våra florister från Rååblomman, Camillas blommor eller Annas Blomsterdesign ordna blomsterarrangemang. Minnesstunden efter ceremonin kan med fördel hållas på Linnéaträdgården eller Kajgatan 1. Vi kan ordna med catering från vår samarbetspartner Womanpower catering.

Begravningsplatser

I Helsingborgs kommun finns många begravningsplatser. I staden finns bland annat:

  • Donationskyrkorgården
  • Gamla Kyrkorgården
  • Krematoriets begravningsplats
  • Nya Kyrkogården
  • Pålsjö kyrkogård
  • Pålsjö västra begravningsplats

Beställa eller komplettera en gravsten

Graven är en plats som anhöriga och vänner kan besöka för att minnas den man saknar. Om ni önskar beställa en gravsten som ska monteras på en kyrkogård i nordvästra Skåne kan ni vända er till vår begravningsbyrå. Vi har gravstenar i olika material, färger och former.

Gravstensmaterial

Ett av de vanligaste materialen på gravsten i Sverige är granit. Granit är ett hållbart och vackert naturmaterial som finns i en rad olika färger. Till exempel svart, mörkgrå, ljusgrå, blågrå och röd. Dessa stenar kan vara polerade för en blank yta eller ha kvar sin naturliga, mer råa form.

Natursten är ett annat populärt materialval för gravstenar. Natursten innebär att man använder en sten tagen direkt från naturen. Den bearbetas ytterst lite då syftet är att bevara den naturliga känslan så mycket som möjligt. 

Form på gravstenen

Ni kan välja mellan många olika former som exempelvis rektangulär, oval, rund eller hjärtformad. De olika formerna finns både som liggande eller stående sten och kan kompletteras med olika utsmyckningar såsom texter och dekorer.

Vid valet av form, färg, material och andra egenskaper behöver ni ta hänsyn till platsen där gravstenen kommer att placeras. Vissa begravningsplatser kan ha regler eller riktlinjer som påverkar utformningen och storleken. Om den avlidna tillhörde en viss religion kan även kulturella eller religiösa riktlinjer påverka valet.

Hjälp med gravsten

Oavsett om ni vill beställa en ny gravsten, eller komplettera en befintlig sten, kan vi hjälpa er. Vi har lång erfarenhet och kan svara på alla era frågor om gravstenar i Helsingborg.

Ni kan ta del av vårt gravstensutbud, inspireras av de möjligheter som finns samt börja skissa på hur stenen ska utformas i vår gravstensplanerare. För bästa upplevelse rekommenderar vi att ni använder tjänsten via dator.

Utforma gravsten

Hos oss kan ni köpa gravdekorationer

På vår begravningsbyrå i Helsingborg kan ni köpa gravljus, gravlyktor och glaslyktor som ni kan smycka graven med. Vi säljer även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier till dessa.

Hos oss kan ni anhöriga också köpa tackkort att ge till gästerna som deltagit på begravningen. Alla våra produkter betalar ni enkelt med Swish.

Juridisk hjälp

När någon har avlidit finns det mycket praktiskt som behöver ordnas. Vi samarbetar med Juristteamet Syd som hjälper till med allt som rör familjejuridik i Helsingborgs kommun. De kan bland annat hjälpa till med bouppteckning, arvskifte och testamente. Läs mer på Juristteamet Syds hemsida.

Förmåner för er som äger oss

Som medlem i någon av våra ägarorganisationer har ni rätt till förmåner hos oss. Medlemsförmånerna kan utnyttjas om någon av er anhöriga är medlem eller om den avlidna var det. Läs mer om våra medlemsförmåner.

Hitta till J. Olssons Begravningsbyrå i Helsingborg

Vi erbjuder personliga möten på vår begravningsbyrå. Ni hittar oss i Helsingborg centrum på Södra Storgatan 35. Om ni kommer med bil så finns det parkeringsmöjligheter på Lilla Bergaliden eller utanför vår byrå. Åker ni kommunalt är det bara några minuters promenad från tågstationen Knutpunkten.

Vi erbjuder personliga möten på vår begravningsbyrå, men kan också ha videomöte eller möte på telefon. Det går också bra att ses i er hemmiljö då vi erbjuder hembesök i Helsingborg med omnejd. Kontakta oss gärna så hjälper vi er att boka ett möte med oss på det sätt som passar er bäst.

Logga in på Mina sidor

På Mina sidor kan du logga in med Mobilt BankID för att se information om er pågående begravningsplanering hos oss. I er digitala kundmapp samlar vi allt, inklusive påskrivna avtal och dokument. Här finns också tillgång till en gemensamhetsyta, som bygger på en checklista, som är till för er som planerar begravningen tillsammans.

På Mina sidor kan du också se information om bokade möten med oss, fakturor och information från tidigare begravningar som vi fått förtroende att ordna.

Logga in på Mina sidor

Vår historia

J. Olssons Begravningsbyrå etablerades 1922 och har sedan dess funnits på Södra Storgatan 35 i Helsingborg. Begravningsbyrån startades av Johan Olsson och togs sedan över av sonen Egon Olsson som drev begravningsbyrån i många år.

Gamla bilder.

Idag finns J. Olssons Begravningsbyrå på fyra platser i Skåne: Helsingborg, Råå, Berga och i Bjuv.

Aktuellt

På Helsingborgs Dagblad kan ni läsa fyra artiklar där vår personal har intervjuats om begravningar i Helsingborg. Läs artiklarna här.

Vi finns på Facebook och ni får gärna följa oss där @jolssonsbegravningsbyra