Gå till sidans huvudinnehåll

Kistor

När det gäller att välja kista handlar det mycket om tycke och smak. Det kan också vara uttryck för den avlidnas önskemål. På J. Olssons Begravningsbyrå i Helsingborg har vi ett stort utbud av kistor i olika stilar, färger, material och prisklasser. Prata med våra kunniga kundrådgivare på om era önskemål så hjälper vi er i valet av kista.

Välj kista

Loading...

Anpassade kistor

I vårt kistsortiment finns det kistor som är märkta med ett grönt löv. Vi kallar dessa för Miljökistor. De är framtagna utifrån en helhetssyn som inkluderar medvetna val av trä, textil, färg och lim, samt att mängden metaller hålls till ett minimum. Läs mer om våra Miljökistor här.

Klädsel och minnessaker i kistan

Vid omhändertagandet (det som kallas svepning) görs den avlidna i ordning och bäddas ner i kistan i de kläder och på det sätt som ni anhöriga har bestämt. Den som vill kan lägga någon minnessak i kistan, kanske ett brev, foto eller något annat personligt.

Blomsterdekoration på kistan

Kistan pryds ofta med en kistdekoration av blommor under begravningen. Många väljer att använda blommor som för tankarna till den avlidna, kanske genom att använda en favoritfärg eller någon av den avlidnas favoritblommor. På det sättet blir kistdekorationen både vacker och personlig.

Läs mer om våra blomsterdekorationer

Det behövs alltid en kista

Ibland dyker det upp frågor om möjlighet till begravning utan kista. Oavsett om det handlar om en jordbegravning eller om den avlidna ska kremeras, krävs alltid en kista av arbetsmiljömässiga och etiska skäl.