Kontakta oss dygnet runt: 0563-258 00
Kontakta oss dygnet runt

Begravningsblommor

Blommor kan förmedla känslor som är svåra att uttrycka i ord. Därför är det vanligt att blommor används vid ceremonier av olika slag och för att uttrycka både sorg, glädje och kärlek. Vid en begravning är blomsterarrangemang ett klassiskt och vackert inslag. Många väljer att pryda kistan eller urnan med blommor, och även att komplettera med kransar och andra blomsterarrangemang bredvid kistan eller urnan.

Blommor med personliga budskap

Vid begravningsceremonin kan kistan eller urnan prydas med blommor som har en speciell betydelse. Ett blomsterarrangemang kan göras personligt på många olika sätt. Om den avlidna hade en favoritblomma kan den bli en del av dekorationen. Eller finns det kanske blommor med en särskild doft som väcker fina minnen? Ni kan även välja att låta blommorna följa ett särskilt tema, exempelvis genom att låta blommorna återspegla en viss årstid eller genom att använda en färg som ni förknippar med den avlidna.

Det finns inte några måsten eller regler när ni väljer blomsterdekorationer, så välj det som känns rätt för er och för det avsked ni ska ta. Vi har ett stort utbud av blommor och arrangemang, och möjligheterna är många. Vi hjälper gärna till med tips och råd.

fulsortiment-host.jpg

Olika sorters blomsterdekorationer

Det finns många sätt att skapa en personlig känsla med hjälp av blommor. Låt er inspireras av färgton, stil och oväntade kombinationer när ni väljer blomsterdekorationer. Om ni till exempel väljer att pryda kistan med en dekoration av rosa rosor kan ni låta rosorna återkomma även i andra dekorationer, som i en krans eller i ett hjärta.

Här nedan visar vi ett urval av våra blomsterdekorationer. Ni kan se hela sortimentet i vår digitala begravningsplanerare.

Kistdekoration

Momento-kistdekoration-webb2.jpg

Se våra kistdekorationer

Urndekoration

Momento-urndekoration.jpg

Se våra urndekorationer

Dekoration

Dekoration-webb.jpg

Se våra dekorationer

Kransar

Krans-webb.jpg

Se våra kransar

Hjärtan

Härtan-webb.jpg

Se våra hjärtan

Buketter

Bukett_webb.jpg

Se våra buketter

Blomband med ett sista farväl

På blomsterarrangemangen brukar det enligt tradition fästas ett så kallat sorgeband med en sista hälsning till den avlidna. Detta band har oftast två flikar. På den ena fliken skriver ni vilka som är avsändare till blommorna och på den andra skriver ni hälsningen.

Några vanliga hälsningar är:

Du fattas oss
Du lever vidare i våra hjärtan
En sista hälsning 
Tack för allt
Vila i frid 
Älskad - Saknad 

Gäst på begravning

Som gäst på begravning är det vanligt att man tar med en handblomma. Den lämnas vid ett sista avsked vid kistan eller urnan. Om du vill kan du även köpa en blomsterdekoration som placeras intill kistan eller urnan under begravningsceremonin.

Se våra handblommor

Samarbete med florister

Vi har långa och etablerade samarbeten med lokala florister med stor erfarenhet av just begravningsarrangemang. När vi tillsammans bestämt vilka blommor som ska smycka begravningen hjälper vi till med att beställa blommorna och dekorera lokalen.

Inspireras av vårt blomstersortiment

Vi har ett eget blomstersortiment: Våra blommor – blomsterarrangemang för ett personligt och vackert avsked. Blomsortimentet är framtaget i samarbete med florist Johan Munter på Floristkompaniet. Bläddra gärna i vår blombok där vi presenterar sortimentet!