Kontakta oss dygnet runt: 08 663 16 15
Kontakta oss dygnet runt

Ett minne för livet

En människa du älskat och förlorat lever vidare i dina minnen och i ditt hjärta. För många kan det också kännas bra med något konkret att spara och bära med sig.

Tillsammans med vår samarbetspartner Evigt Minne skapar vi unika och vackra minnesprodukter genom att kombinera traditionellt svenskt hantverk med modern teknologi.

evigt_minne-compressor.jpg

Bevara minnet med DNA

Varje persons DNA är alldeles unikt. Det kan liknas vid en ritning som talar om precis vem din älskade var. Denna ritning kan med hjälp av modern teknologi sparas för all framtid. DNA:t kan sparas i form av ett vackert smycke från Schalins eller i en glaskristall tillverkad av Studio Glashyttan i Åhus.

I minnespaketet ingår:

  • En glasampull med DNA
  • En valfri minnesprodukt (minneskristall eller smycke)
  • Certifikat & intyg
  • Förvaringsbox
  • Infattning av DNA i vald minnesprodukt

Pris: 5 995:- (det går att beställa fler minnesprodukter till ett DNA-prov)

minnesspaket-compressor.jpg

Hur går det till?

DNA provtagning

I samband med att den avlidna bäddas ner i sin kista tas ett DNA-prov genom enkel topsning.

Laboratoriet

DNA-molekylerna extraheras och behandlas för att förhindra deras naturliga nedbrytningsprocess. Resultatet blir ett DNA-prov som när som helst går att använda för framtida forskning och tester. DNA-provet har en livslängd på flera hundra år. Vid korrekt förvaring i rumstemperatur kan det finnas kvar för evigt.

Tillverkning

En del av DNA-provet skickas till våra skickliga hantverkare. Med traditionellt hantverk tillverkar de minnesprodukterna du valt, med det unika DNA:t infattat.

Leverans

Inom fyra veckor efter provtagningen levereras vald minnesprodukt tillsammans med en glasampull med DNA, certifikat och intyg från laboratoriet. Det följer även med en förvaringsbox för glasampull och minnesprodukt.

Bär ett smycke med unikt avtryck

Ett graverat smycke blir ett unikt och vackert minnesföremål. Du kan välja ett fint hängsmycke eller en ring med den avlidnas fingeravtryck. Smycket kan också prydas av en gravyr av handskrift, handavtryck, fotavtryck eller ljudvågor av din älskades röst.
smycke-med-unikt-avtryck-compressor.jpg

Alla våra smycken tillverkas av den välkända smyckestillverkaren Schalins. De står för svenskt hantverk, design och fantastisk kvalitet.

Beställ valfritt smycke

  • Samtliga smycken är i 935 silver och nickelfria.
  • Leveranstid 5-7 dagar.

Pris: 1 995:-
Priset avser ring eller smycke i silver. Halskedja ingår inte vid val av hängsmycke. Schalins smycken innehåller aldrig nickel, kadmium eller andra allergiframkallande ämnen.