Kontakta oss dygnet runt: 0651-16325
Kontakta oss dygnet runt

Rosins Begravningsbyrå

Vi ser som vår viktigaste uppgift att vara till stöd och hjälp i den svåraste av stunder. Vi vill ge anhöriga, släktingar och vänner en stadig grund att stå på i det sorgearbete som alltid krävs vid ett dödsfall. Vår uppgift sträcker sig från att hämta den avlidna fram till gravsättningen – och mycket av det arbete som krävs efter att begravningen ägt rum. Som att sköta kontakter med myndigheter, hjälpa till med bouppteckningar och arvskiften och andra praktiska saker.

Information med anledning av coronaviruset (covid-19)

Med omtanke om oss alla behöver vi hjälpas åt att minska smittspridningen av coronaviruset. Men även om coronaviruset fortsätter att sprida sig i samhället kan du fortfarande känna dig trygg med att vi hjälper dig att planera och genomföra begravningen.

Läs mer om hur vi hjälper dig

Öppettider

Måndag – fredag: 09:00 – 17:00

I de fall vi inte är på plats är vi ute på begravning. Vi rekommenderar därför att ni ringer innan ni besöker oss.

Om oss

Vi som möter er på begravningsbyrån har arbetat med människor i många år. Med värdighet, omtanke och engagemang hjälper vi er att ta tillvara det specifika och vackra i er relation och skapa en begravningsceremoni, som speglar vem den avlidna var - en hyllning till livet.

Lokala samarbeten i Ljusdal

Vi har ett gott och nära samarbete med samtliga blomsterbutikerna i Ljusdals kommun, Rosehill, Anastacia, Järvsö blommor samt Therese blommor. De har levererat blommor till oss i flera års tid. När det gäller restauratörer så har vi ett mycket bra samarbete med lokala cateringar och restauranger i bygden.

Vi på Rosins begravningsbyrå har förmånen att ha duktiga musiker och sjungande solister. Alltid är det någon som passar in och vi kan med stolthet säga att de är proffs inom detta.

Vi har ett nära samarbete med Familjens Jurist i Gävle, vi har jurist hos oss på kontoret en dag i veckan.

Historik

Astrid och Runo Rosin är grundare till Rosins begravningsbyrå i Ljusdal som startade i början på 60-talet då Runo Rosin köpte begravningsbyrån i Järvsö. Affärerna rullade på och Rosins begravningsbyrå växte då begravningsbyråerna i både Färila och Ljusdal köptes upp av familjen. I början på 70-talet lades Färila och Järvsö ner och Ljusdal blev huvudkontor.

Vi som arbetar på Rosins Begravningsbyrå

Sarah Rogström började på Rosins begravningsbyrå i början på 2020. Sarah sökte sig till begravningsbranschen då hon kände att hon ville vara en lugn och trygg punkt i en svår och jobbig stund i människors liv. Hon vill att de som väljer Rosins ska känna sig trygga i att det blir som planerat. Därför ser hon alltid till att göra det lilla extra och är noga med detaljerna för att skapa en fin stund och ett fint minne. Sarah har längre tillbaka jobbat i blomsterbutik och tycker om blommor och det estetiska kring en ceremoni. I sitt tidigare jobb mötte hon dagligen människor i samtal och hon vet att det mänskliga mötet är oerhört värdefullt och att det goda samtalet kan vara lösningen på mycket.

Sarah Rogström
Sarah Rogström
Kundrådgivare

Hitta till oss

Besöksadress

Kyrkogatan 11

Vi sitter på Kyrkogatan 11 i Ljusdal, vi har varit här så länge att i folkmun på bygden kallas lokalen för Rosins huset. Ett sekelskifteshus med vyer över den vackra Kyrksjön. Utanför vår entré finns det gott om plats för parkering. Vi säger aldrig nej till ett hembesök. Varmt Välkommen att kontakta oss på Rosins Begravningsbyrå i Ljusdal.

Kontakta oss

Samtycke

Jag samtycker till att ni sparar mina personuppgifter så att vi kan planera minnesstunden. Uppgifterna du lämnar här skickas säkert till oss. Meddelandet sparas som längst i tre månader.

Mer information om hur vi hanterar personuppgifter finns att läsa i vår integritetspolicy.