Kontakta oss dygnet runt: 031-14 19 39
Kontakta oss dygnet runt

Begravningsblommor

Blommor kan förmedla känslor som är svåra att uttrycka i ord. Därför är det inte konstigt att blommor ofta används vid ceremonier av olika slag och för att uttrycka både sorg, glädje och kärlek.

Vid en begravning är blomsterarrangemang ett klassiskt och vackert inslag. Många väljer att dekorera kring kistan eller urnan med olika arrangemang som begravningskransar, kistdekorationer eller andra naturnära inslag.

Utbudet av blommor är stort och valmöjligheterna många. Vi hjälper gärna till med tips och råd. Valet kan handla om vad som passar färgmässigt med kistan eller urnan, om de ska följa något särskilt tema eller om den avlidna hade några favoritblommor. Blommor kan sätta en personlig prägel på begravningen, till exempel om man använder blommor från den avlidnas trädgård eller lantställe. Kanske finns det en speciell blomma med en särskild doft som väcker fina minnen.

Blommor med personliga budskap

Många väljer blomsterbindningar i form av hjärtan, kransar eller kors men önskar ni en annan symbol går det att ordna. Knyt gärna till ett band med ett personligt budskap eller häng till ett kort med en hälsning. Dessa blomsterarrangemang placeras på ett fint sätt runt kistan eller urnan. Blommorna är till den avlidna och tas inte hem av de anhöriga efter begravningen.

blommor_compresso_1.jpg

Samarbete med florister

Vi har långa och etablerade samarbeten med lokala florister med stor erfarenhet av just begravningsblommor. När vi tillsammans bestämt vilka blommor som ska smycka begravningen hjälper vi till med att beställa blommorna och dekorera lokalen. Floristen uppger givetvis pris på begravningsblommorna i förväg.

Ni kan gärna be en florist ta fram förslag på växter och blommor efter säsong. Ett säsongstema är bra eftersom vissa blommor kan vara svåra att få tag på delar av året.