Kontakta oss dygnet runt: 023-506 50
Kontakta oss dygnet runt

Malte & Maries Begravningsbyrå

Vår viktigaste uppgift är att vara till stöd och hjälp i den svåraste av stunder. Vi vill ge anhöriga, släktingar och vänner en stadig grund att stå på i det sorgearbete som uppstår vid ett dödsfall. Vår uppgift sträcker sig från att hämta den avlidna fram till gravsättningen – och även det arbete som krävs efter att begravningen har ägt rum. Som att sköta kontakter med myndigheter, hjälpa till med bouppteckning och arvskifte, och andra praktiska saker som uppstår då någon dör.

Information med anledning av coronaviruset (covid-19)

Med omtanke om oss alla behöver vi hjälpas åt att minska smittspridningen av coronaviruset. Men även om coronaviruset fortsätter att sprida sig i samhället kan du fortfarande känna dig trygg med att vi hjälper dig att planera och genomföra begravningen.

Läs mer om hur vi hjälper dig

Öppettider

Måndag – torsdag: 09:00 – 17:00

I de fall vi inte är på plats är vi ute på begravningsrelaterade ärenden. Vi rekommenderar därför att ni ringer innan ni besöker oss, så att vi kan hjälpa er på bästa sätt. Ni är alltid välkomna in på en pratstund eller en kopp kaffe.

Om oss

Vi som möter er på begravningsbyrån har arbetat med människor och begravningsceremonier i många år. Kunskapen vi besitter på byrån är bred. Med värdighet, omtanke och engagemang hjälper vi er att ta tillvara på det specifika och vackra i er relation. Tillsammans med er skapar vi en begravningsceremoni som speglar vem den avlidna var - en hyllning till livet. Ett minne för livet.

På Malte och Maries Begravningsbyrå är vårt mål att skapa en trygg relation tillsammans med dem som behöver vår hjälp i planeringen av det personliga avskedet. En omtanke som kännetecknar en begravningsceremoni i Dalarna.

Lokala samarbeten i Bjursås

Vi har ett gott och nära samarbete med lokala blomsterbutiker och restauranger i Bjursås. Tillsammans hjälper vi er med behovet som uppstår vid en begravning.

På Malte & Maries Begravningsbyrå har vi förmånen att ha Malte och Marie samt trumpetaren Torbjörn Isaks som musiker, sjungande solister och borgerlig officiant. Vi har även många andra lokala förmågor och partners att tillgå. Det finns alltid någon som passar in och vi kan med stolthet säga att våra samarbetspartners är proffs inom detta.

Vi har ett nära samarbete med Familjens Jurist i Falun. Besök bokas genom oss och vi har därför privilegiet att säga att vår begravningsbyrå är en fullservicebyrå.

Historik

Malte Johansson och Marie Agrell Johansson har drivit begravningsbyrån i Bjursås utanför Falun sedan starten 1996. ”Malte & Maries Begravningsbyrå” är ett välkänt varumärke på orten och verkar i hela Dalarna med Bjursås som bas.

Ambitionen hos oss är densamma som när kontoret öppnades. Från uppdragets början till dess slut ger vi ett personligt och varmt bemötande som skänker trygghet och stöd i en omvälvande och svår situation. Allt med hjärtat på rätt ställe.

Vi som arbetar på Malte & Maries Begravningsbyrå

Kontoret bemannas främst av IngMari Lerström. Hon är certifierad begravningsentreprenör, kundrådgivare, borgerlig officiant, ceremonivärdinna och sångerska med bred repertoar såsom jazz och visa. Som kuriosa kan nämnas har hon vunnit Country-EM 1984 och hon har tidigare varit revy-aktris i Ludvika med omnejd.

IngMari har inte bara ett förflutet inom musik- och teaterbranschen, utan hon är även utbildad florist och farmor, något som hon har stor nytta av i sitt yrke. Blommor och personlig omtanke är en stor del av hennes vardag, därför ser hon alltid till att göra det lilla extra. Hon är noga med detaljerna för att skapa en fin stund och ett fint minne. Det goda samtalet kan ofta vara lösningen på många tankar och funderingar som uppstår vid livets slut.

IngMarie Lerström
IngMarie Lerström
Certifierad Begravningsentreprenör, Borgerlig Officiant, Sångerska
Torbjörn Isaks
Torbjörn Isaks
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Conny Sohlberg
Conny Sohlberg
Kontorschef och Borgerlig Officiant

Hitta till oss

Besöksadress

Storvägen 60

790 21 Bjursås

Kontakta oss

Samtycke

Jag samtycker till att ni sparar mina personuppgifter så att vi kan planera minnesstunden. Uppgifterna du lämnar här skickas säkert till oss. Meddelandet sparas som längst i tre månader.

Mer information om hur vi hanterar personuppgifter finns att läsa i vår integritetspolicy.