Kontakta oss dygnet runt: 023-506 50
Kontakta oss dygnet runt

Malte & Maries Begravningsbyrå

Vår viktigaste uppgift är att vara till stöd och hjälp i den svåraste av stunder. Vi vill ge anhöriga, släktingar och vänner en stadig grund att stå på i det sorgearbete som uppstår vid ett dödsfall. Vår uppgift sträcker sig från att hämta den avlidna fram till gravsättningen – och även det arbete som krävs efter att begravningen har ägt rum. Som att sköta kontakter med myndigheter, hjälpa till med bouppteckning och arvskifte, och andra praktiska saker som uppstår då någon dör.

Vi som arbetar på Malte & Maries Begravningsbyrå

 

i
IngMarie Lerström
IngMarie Lerström
Kundrådgivare, Borgerlig Officiant och Solist

IngMari Lerström är certifierad begravningsentreprenör, kundrådgivare, borgerlig officiant, ceremonivärdinna och sångerska med bred repertoar såsom jazz och visa. Som kuriosa kan nämnas har hon vunnit Country-EM 1984 och hon har tidigare varit revy-aktris i Ludvika med omnejd.

IngMari har inte bara ett förflutet inom musik- och teaterbranschen, utan hon är även utbildad florist och farmor, något som hon har stor nytta av i sitt yrke. Blommor och personlig omtanke är en stor del av hennes vardag, därför ser hon alltid till att göra det lilla extra. Hon är noga med detaljerna för att skapa en fin stund och ett fint minne. Det goda samtalet kan ofta vara lösningen på många tankar och funderingar som uppstår vid livets slut.

Henrik Mattsson
Henrik Mattsson
Kundrådgivare
Conny Sohlberg
Conny Sohlberg
Kontorschef och Borgerlig Officiant

Information med anledning av coronaviruset (covid-19)

Med omtanke om oss alla behöver vi hjälpas åt att minska smittspridningen av coronaviruset. Men även om coronaviruset fortsätter att sprida sig i samhället kan du fortfarande känna dig trygg med att vi hjälper dig att planera och genomföra begravningen.

Läs mer om hur vi hjälper dig

Om oss

Vi som möter er på begravningsbyrån har arbetat med människor och begravningsceremonier i många år. Kunskapen vi besitter på byrån är bred. Med värdighet, omtanke och engagemang hjälper vi er att ta tillvara på det specifika och vackra i er relation. Tillsammans med er skapar vi en begravningsceremoni som speglar vem den avlidna var - en hyllning till livet. Ett minne för livet.

På Malte och Maries Begravningsbyrå är vårt mål att skapa en trygg relation tillsammans med dem som behöver vår hjälp i planeringen av det personliga avskedet. En omtanke som kännetecknar en begravningsceremoni i Dalarna.

Lokala samarbeten i Bjursås

Vi har ett gott och nära samarbete med lokala blomsterbutiker och restauranger i Bjursås. Tillsammans hjälper vi er med behovet som uppstår vid en begravning.

Malte & Maries Begravningsbyrå har även många andra lokala förmågor och partners att tillgå. Det finns alltid någon som passar in och vi kan med stolthet säga att våra samarbetspartners är proffs inom detta.

Köp gravdekorationer och tillbehör hos oss

På Malte & Maries Begravningsbyrå erbjuder vi ett sortiment av gravprodukter. Hos oss kan du bland annat köpa gravljus, gravlyktor, glaslyktor, vaser, planteringslådor och minnesstenar som du kan smycka graven med. Vi har även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier till dessa.

Till dig som planerar en begravning kan du köpa fotoramar och unika minneskristaller samt smycken via vår samarbetspartner Evigt Minne. Till anhöriga och gäster säljer vi även svarta och vita begravningsslipsar samt begravningsblommor.

Alla våra produkter kan du enkelt betala med Swish.

Våra minnessidor och dödsannonser

På våra minnessidor kan du hitta dödsannonser, information om ceremonin, anmäla dig till minnesstund, ge en minnesgåva och beställa blommor.

Till våra minnessidor

Samarbete med Familjens Jurist i Falun

Malte & Maries Begravningsbyrå samarbetar med Familjens Jurist som är Sveriges största juristbyrå inom familjejuridik. De kan bland annat hjälpa till med bouppteckning, arvskifte och testamente.

Till Familjens Jurist

Är du medlem i någon av våra ägarorganisationer?

Om du är medlem i någon av våra ägarorganisationer har du rätt till förmåner hos oss och vår samarbetspartner Familjens Jurist.

Se alla ägarorganisationer

Vår historia

Malte Johansson och Marie Agrell Johansson har drivit begravningsbyrån i Bjursås utanför Falun sedan starten 1996. ”Malte & Maries Begravningsbyrå” är ett välkänt varumärke på orten och verkar i hela Dalarna med Bjursås som bas.

Ambitionen hos oss är densamma som när kontoret öppnades. Från uppdragets början till dess slut ger vi ett personligt och varmt bemötande som skänker trygghet och stöd i en omvälvande och svår situation. Allt med hjärtat på rätt ställe.