Kontakta oss dygnet runt: 042-21 74 62
Kontakta oss dygnet runt

Vi hjälper dig fortfarande med begravningen

Med omtanke om oss alla behöver vi hjälpas åt att minska smittspridningen av coronaviruset. Men även om coronaviruset fortsätter att sprida sig i samhället kan du fortfarande känna dig trygg med att vi hjälper dig att planera och genomföra begravningen. Självklart följer vi hela tiden Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar oss efter deras direktiv.

På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om coronaviruset (covid-19).

Du som planerar begravning

Vi håller öppet precis som vanligt men vi uppmuntrar i första hand till möte över telefon eller videomöte. För dig som redan har ett inbokat möte hos oss och vill boka om det, är du varmt välkommen att göra det helt kostnadsfritt.

Vi erbjuder fortfarande möten på vår begravningsbyrå för de som är friska, men vi gör inte några hembesök. Om mötet sker på vårt kontor begränsar vi antalet kunder vid varje enskilt kundbesök till max tre personer. Vissa undantag finns, till exempel om vi kan sitta i en större lokal och samtidigt hålla säkerhetsavståndet med minst en och en halv meter.

Enligt de senaste direktiven får inte fler än 50 personer närvara vid allmänna sammankomster såsom begravningar och minnesstunder. Om ni tror att det blir fler än 50 gäster vid ceremonin kommer vi erbjuda möjligheten, om det tillåts, att direktsända ceremonin digitalt via den avlidnas minnessida. Det gör att alla som inte kan närvara ändå har möjlighet att se ceremonin online.

Vi hittar lösningar

Vi vill att alla som önskar ska få vara med vid det sista avskedet, men på grund av rådande situation finns det begränsningar som gör att alla inte kan det. Vi försöker därför se över andra alternativ och hitta lösningar för att alla ska få möjlighet till avsked.

Om du har ett datum inbokat för ceremoni och önskar flytta fram det ber vid dig att kontakta oss.

Minns tillsammans via minnessidan

Våra minnessidor är en digital samlingsplats där anhöriga och vänner kan minnas den som gått bort. Det kan kännas skönt att det finns en plats att minnas och sörja tillsammans, speciellt i dessa tider då man inte kan träffas fysiskt.

Till våra minnessidor

Se begravningsceremoni online

Vi genomför fortfarande begravningsceremonier men nuvarande rekommendationer gör att alla kanske inte kan närvara. Vi erbjuder därför möjligheten att direktsända ceremonin från de platser där det är tillåtet och möjligt. Alla som önskar kan då följa ceremonin online, i realtid, på den avlidnas minnessida. För att se om det är en möjlighet i ert fall behöver du kontakta oss.

Läs mer om direktsänd ceremoni

Ceremoni vid ett senare tillfälle

Om ni önskar hålla begravningsceremonin vid ett senare tillfälle, då fler kan medverka fysiskt, går det att genomföra en kremering före ceremonin. Det ger er möjlighet att kunna genomföra en begravningsceremoni med urna längre fram, och då även en minnestund i anslutning till den.

Väljer ni att planera och betala begravningen nu, kan vi ställa ut fakturan till dödsboet, så att den kan ingå i bouppteckningen.

Börja planera online

Ceremoni utomhus

Ibland kan det kännas enklare att hålla ceremonin, och även minnesstunden, utomhus. Både kyrkliga och borgerliga ceremonier kan hållas utomhus. En borgerlig begravningsceremoni ger stor frihet att utforma ceremonin efter egna önskemål och möjligheterna är nästintill oändliga.

Vårt bidrag till minskad smittspridning

  • Vi uppmuntrar alla till god handhygien genom att tvätta händerna ofta och noggrant.
  • Våra medarbetare undviker närkontakt med andra under möten såsom handhälsningar och fysisk beröring, detta med omtanke om oss alla.
  • Vi försöker alltid upprätthålla ett socialt avstånd på minst en och en halv meter för att minimera risken för droppsmitta.
  • Alla medarbetare som uppvisar minsta tecken på sjukdom arbetar hemifrån. Det gäller även de medarbetare som har varit i länder med hög smittspridning, eller varit i kontakt med personer som varit i dessa länder.

Hjälp oss att ta hand om varandra!

Hjälp oss att minska risken att smittas, både för dig själv och andra. Tänka på att:

  • Undvika sociala kontakter om du visar minsta tecken på symtom, även lindriga. Att undvika onödiga besök skyddar de mest sårbara.
  • Ha en god handhygien och tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Om du behöver nysa eller hosta, gör det i armvecket eller i en pappersnäsduk.
  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor i kollektivtrafiken, på arbetet eller andra platser där du är nära andra.