Kontakta oss dygnet runt: 042-21 74 62
Kontakta oss dygnet runt

Mellqvist Begravningsbyrå

Mellqvist begravningsbyrå är en av de äldsta begravningsbyråerna i Helsingborg. Vi som arbetar på begravningsbyrån är utbildade för att hjälpa dig i en svår situation. Vi kan också hjälpa dig som ska besöka en begravning eller själv vill planera din begravning.

Vi som arbetar på Mellqvist Begravningsbyrå

Om oss

Vi som arbetar på begravningsbyrån är utbildade för att hjälpa er i en svår situation. Vår målsättning har alltid varit att tjäna allmänheten under personligt ansvar. Det innebär att du som kund kan ställa mycket höga krav på oss. Du kan förvänta dig att vi fullföljer de uppdrag som anförtrotts oss med stor noggrannhet och engagemang.

Våra minnessidor och dödsannonser

På våra minnessidor kan du hitta dödsannonser, information om ceremonin, anmäla dig till minnesstund, ge en minnesgåva och beställa blommor.

Till våra minnessidor

Samarbete med Familjens Jurist i Helsingborg

Mellqvist Begravningsbyrå samarbetar med Familjens Jurist som är Sveriges största juristbyrå inom familjejuridik. De kan bland annat hjälpa till med bouppteckning, arvskifte och testamente.

Till Familjens Jurist

Är du medlem i någon av våra ägarorganisationer?

Om du är medlem i någon av våra ägarorganisationer har du rätt till förmåner hos oss och vår samarbetspartner Familjens Jurist.

Se alla ägarorganisationer

Föreläsningar i Helsingborg

Vid ett dödsfall är information viktigt. Anhöriga behöver tid och alternativ för vad som ska göras och många frågor kommer fram. Därför erbjuder vi kostnadsfria föreläsningar så att ni kan vara till hjälp och stöd för de som behöver det. Föreläsningarna vänder sig till vårdpersonal i olika sammanhang, studerande, konfirmander, polis och räddningstjänst samt nätverk av olika slag.

Vi hjälper er att finna svar på många frågor och det informationsmaterial vi använder får ni givetvis behålla. Plats bestämmer ni själva, antingen kommer vi till er eller så besöker ni oss på begravningsbyrån.

Historik

Mellqvist Begravningsbyrå startades av Inga Mellqvist 1937 och är en av de äldsta begravningsbyråerna i Helsingborg. År 1940 flyttade begravningsbyrån till Södra Storgatan 18, där byrån fortfarande finns.

Från 1 april 2018 drivs Mellqvist Begravningsbyrå i ny regi med Jan-Olof Rosenberg som kontorschef.

Mellqvist Begravningsbyrå