Kontakta oss dygnet runt: 042-21 74 62
Kontakta oss dygnet runt

Mellqvist Begravningsbyrå

Mellqvist begravningsbyrå är en av de äldsta begravningsbyråerna i Helsingborg. Vi som arbetar på begravningsbyrån är utbildade för att hjälpa dig i en svår situation. Vi kan också hjälpa dig som ska besöka en begravning eller själv vill planera din begravning.

Information med anledning av coronaviruset (covid-19)

Med omtanke om oss alla behöver vi hjälpas åt att minska smittspridningen av coronaviruset. Men även om coronaviruset fortsätter att sprida sig i samhället kan du fortfarande känna dig trygg med att vi hjälper dig att planera och genomföra begravningen.

Läs mer om hur vi hjälper dig

Öppettider

Måndag – fredag: 09:00 – 17:00

I de fall vi inte är på plats är vi ute på begravning. Vi rekommenderar därför att ni ringer innan ni besöker oss.

Om oss

Vi som arbetar på begravningsbyrån är utbildade för att hjälpa er i en svår situation. Vår målsättning har alltid varit att tjäna allmänheten under personligt ansvar. Det innebär att du som kund kan ställa mycket höga krav på oss. Du kan förvänta dig att vi fullföljer de uppdrag som anförtrotts oss med stor noggrannhet och engagemang.

Föreläsningar i Helsingborg

Vid ett dödsfall är information viktigt. Anhöriga behöver tid och alternativ för vad som ska göras och många frågor kommer fram. Därför erbjuder vi kostnadsfria föreläsningar så att ni kan vara till hjälp och stöd för de som behöver det. Föreläsningarna vänder sig till vårdpersonal i olika sammanhang, studerande, konfirmander, polis och räddningstjänst samt nätverk av olika slag.

Vi hjälper er att finna svar på många frågor och det informationsmaterial vi använder får ni givetvis behålla. Plats bestämmer ni själva, antingen kommer vi till er eller så besöker ni oss på begravningsbyrån.

Historik

Mellqvist Begravningsbyrå startades av Inga Mellqvist 1937 och är en av de äldsta begravningsbyråerna i Helsingborg. År 1940 flyttade begravningsbyrån till Södra Storgatan 18, där byrån fortfarande finns.

Från 1 april 2018 drivs Mellqvist Begravningsbyrå i ny regi med Jan-Olof Rosenberg som kontorschef.

Vi som arbetar på Mellqvist Begravningsbyrå

Jan-Olof Rosenberg
Jan-Olof Rosenberg
Kontorschef
Eva Landgren
Eva Landgren
Kundrådgivare/Representant
Mikael Engqvist
Mikael Engqvist
Kundrådgivare/Representant

Hitta till oss

Besöksadress

Södra Storgatan 18

Postadress

Södra Storgatan 18

252 23 Helsingborg

Kontakta oss

Samtycke

Jag samtycker till att ni sparar mina personuppgifter så att vi kan planera minnesstunden. Uppgifterna du lämnar här skickas säkert till oss. Meddelandet sparas som längst i tre månader.

Mer information om hur vi hanterar personuppgifter finns att läsa i vår integritetspolicy.