Kontakta oss dygnet runt: 026-18 83 55
Kontakta oss dygnet runt

Välkommen till Märtha Forsbergs Begravningsbyrå i Gävle

Vi är en lokal begravningsbyrå i Gävle som erbjuder er erfaren och professionell hjälp med allt inom begravning och familjejuridik. Ni kan alltid räkna med ett varmt och personligt bemötande från vår sida. Hos oss förvaltar vi ert förtroende med största hänsyn och respekt.

KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA ETT MÖTE

Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 9.00-17.00 eller enligt överenskommelse.
Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

Drottninggatan 37B, 803 11 Gävle

Välkommen till Märtha Forsbergs Begravningsbyrå i Gävle

Vi är en lokal begravningsbyrå i Gävle som erbjuder er erfaren och professionell hjälp med allt inom begravning och familjejuridik. Ni kan alltid räkna med ett varmt och personligt bemötande från vår sida. Hos oss förvaltar vi ert förtroende med största hänsyn och respekt.

KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA ETT MÖTE

Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 9.00-17.00 eller enligt överenskommelse.
Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

Drottninggatan 37B, 803 11 Gävle
Boka möte

Boka möte

Vi erbjuder personliga möten och anpassar oss efter er situation. Träffa oss på vår begravningsbyrå alternativt via ett video- eller telefonmöte.

Planera begravning

Planera begravning

I vår begravningsplanerare kan ni hämta inspiration inför vårt möte och se vårt sortiment.

Våra minnessidor

Våra minnessidor

På våra minnessidor hittar du alla publicerade dödsannonser och minnessidor från begravningar som vi anordnat.

Vi som arbetar på Märtha Forsbergs Begravningsbyrå

Marlene Öhlander
Marlene Öhlander
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Zabrina Koont
Zabrina Koont
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Lola Sandberg
Lola Sandberg
Kontorschef och Kundrådgivare
Våra kunder berättar

Begravning i Gävle

Hos oss får ni hjälp att utforma en vacker och personlig begravning. Stor vikt läggs vid att lyssna på era tankar och önskemål. Det gör att vi kan få en bild av vem den avlidna var, för att sedan kunna skapa en begravningsceremoni som känns rätt.

Vår begravningsbyrå i Gävle har stor kunskap och erfarenhet av att planera och genomföra alla typer av begravningar, oavsett religion eller livsåskådning. För oss är det viktigt att hylla det liv som levts. Därför tar vi god tid på oss att lära känna er och få veta mer om den avlidna, så att vi kan utforma en personlig ceremoni.

Borgerlig begravning

En borgerlig begravning är en ceremoni som inte styrs av religiösa inslag. Den utformas för att spegla den avlidnas liv, värderingar och önskemål på ett personligt och respektfullt sätt. Ceremonin leds ofta av en borgerlig officiant. Det är en person som har erfarenhet av att leda icke-religiösa ceremonier.

Vid en borgerlig begravning finns det många sätt att låta avskedet spegla den avlidna. Egentligen finns det inga regler eller begränsningar. Begravningsceremonin kan ske på lämplig plats som exempelvis ett kapell, en naturskön plats eller en lokal som känns betydelsefull för den avlidna eller familjen. Platsen bör väljas med omsorg för att skapa en passande atmosfär när det sista avskedet ska tas.

Kyrklig begravning

En kyrklig begravning, till skillnad från en borgerlig, är en ceremoni som hålls inom ramen för en religiös tro eller inom ett trossamfund. Den äger oftast rum i en kyrka eller kapell och leds av en präst eller annan religiös auktoritet. Syftet är att hedra och ge ett värdigt avsked till den avlidna med hjälp av religiösa traditioner och ritualer.

Under själva ceremonin är kistan eller urnan oftast placerad längst fram i kyrkan. Begravningen inleds vanligtvis med böner och psalmsång, samt att prästen håller en predikan där den avlidnas liv och minne uppmärksammas. Läsningar ur Bibeln eller andra religiösa texter brukar också ingå.

Efter begravningen brukar familj och vänner samlas i en annan lokal för en minnesstund. Där har de möjlighet att dela minnen och stödja varandra i sorgen.

Gravplatser och kyrkogårdar

I Gävle finns flera begravningsplatser att välja bland för gravsättning. Exempelvis:

  • Bomhus kyrkogård
  • Hille kyrkogård
  • Gamla kyrkogården
  • Skogskyrkogården

Gravstenar i Gävle

En gravsten är ett minnesmärke som placeras vid den avlidnas gravplats. När ni väljer en gravsten bör ni ta hänsyn till den avlidnas egna önskemål, om det finns några.

Utformningen av gravstenar kan variera stort. De kan vara enkla och stilrena eller mer detaljerade och dekorerade. Det är vanligt att gravstenar har inskriptioner med den avlidnas namn, födelsedatum, dödsdatum och dekor. De vanligaste materialen på gravsten är natursten eller granit.

Hjälp med gravsten

Om ni har funderingar kring gravsten får ni gärna rådgöra med oss på Märtha Forsbergs begravningsbyrå i Gävle. Vi har lång erfarenhet och kan ge tips samt råd om lämpliga val.

Ni kan ta del av vårt gravstensutbud, inspireras av de möjligheter som finns samt börja skissa på hur stenen ska utformas i vår gravstensplanerare. I tjänsten kan ni se olika modeller, stensorter, bearbetningar, dekorer och tillbehör. För bästa upplevelse rekommenderar vi att ni använder tjänsten via dator.

Utforma gravsten

Köp gravdekorationer och tillbehör hos oss

På Märtha Forsbergs Begravningsbyrå erbjuder vi ett sortiment av gravprodukter. Hos oss kan ni bland annat köpa gravljus, gravlyktor, glaslyktor, vaser, planteringslådor och minnesstenar som ni kan smycka graven med. Vi har även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier till dessa.

Till er som planerar en begravning kan ni köpa fotoramar och unika minneskristaller samt smycken via vår samarbetspartner Evigt Minne. Till anhöriga och gäster säljer vi även svarta och vita begravningsslipsar samt begravningsblommor.

Alla våra produkter kan ni enkelt betala med Swish.

Juridisk samarbete

Genom ett nära samarbete med Familjens Jurist kan vi även erbjuda hjälp med familjejuridiska frågor. Oftast handlar det om upprättanden av testamenten och bouppteckningar, men även andra frågor av familjejuridisk natur såsom samboavtal och äktenskapsförord. Det är alltså inte bara i samband med dödsfall som ni kan vända er till oss.

Märtha Forsbergs är beläget på samma adress som Familjens Jurist i Gävle. Tack vare det kan vi erbjuda er ett personligt möte även i de juridiska frågorna.

Till Familjens Jurist

Möt oss på det sätt som passar er bäst

Vi erbjuder personliga möten på vår begravningsbyrå, men kan också ha videomöte eller möte på telefon. Det går också bra att ses i er hemmiljö då vi erbjuder hembesök i hela Gävle med omnejd. Kontakta oss gärna så hjälper vi er att boka ett möte med oss på det sätt som passar er bäst.

Logga in på Mina sidor

På Mina sidor kan du logga in med Mobilt BankID för att se information om er pågående begravningsplanering hos oss. I er digitala kundmapp samlar vi allt, inklusive påskrivna avtal och dokument. Här finns också tillgång till en gemensamhetsyta, som bygger på en checklista, som är till för er som planerar begravningen tillsammans.

På Mina sidor kan du också se information om bokade möten med oss, fakturor och information från tidigare begravningar som vi fått förtroende att ordna.

Logga in på Mina sidor

Förmåner för er som äger oss

Som medlem i någon av våra ägarorganisationer har ni rätt till förmåner hos oss. Medlemsförmånerna kan utnyttjas om någon av er anhöriga är medlem eller om den avlidna var det. Läs mer om våra medlemsförmåner.

Historik

Märtha Forsbergs Begravningsbyrå är ett genuint Gävleföretag med anor ända tillbaka till 1920-talet. På 1930-talet utökade Märtha Forsbergs Blomsterhandel med begravningsverksamhet och vi är idag Gävles äldsta begravningsbyrå. Genom alla år har vi alltid varit måna om att verka i tiden.

Nygatan har varit vår hemvist under många år, men nu finns vi i på Drottningatan 37 B i Gävle, sista huset innan Centralstationen.

Varmt välkommen till vår begravningsbyrå!

Märtha Forsbergs Begravningsbyrå