Kontakta oss dygnet runt: 0435 - 104 06
Kontakta oss dygnet runt

Begravningsblommor

Blommor kan förmedla känslor som är svåra att uttrycka i ord. Därför är det vanligt att blommor används vid ceremonier av olika slag och för att uttrycka både sorg, glädje och kärlek. Vid en begravning är blomsterarrangemang ett klassiskt och vackert inslag. Många väljer att pryda kistan eller urnan med blommor, och även att komplettera med kransar och andra blomsterarrangemang bredvid kistan eller urnan.

Blommor med personliga budskap

Vid begravningsceremonin kan kistan eller urnan prydas med blommor som har en speciell betydelse. Ett blomsterarrangemang kan göras personligt på många olika sätt. Om den avlidna hade en favoritblomma kan den bli en del av dekorationen. Eller finns det kanske blommor med en särskild doft som väcker fina minnen? Ni kan även välja att låta blommorna följa ett särskilt tema, exempelvis genom att låta blommorna återspegla en viss årstid eller genom att använda en färg som ni förknippar med den avlidna.

Det finns inte några måsten eller regler när ni väljer blomsterdekorationer, så välj det som känns rätt för er och för det avsked ni ska ta. Vi har ett stort utbud av blommor och arrangemang, och möjligheterna är många. Vi hjälper gärna till med tips och råd.

fulsortiment-host.jpg

Olika sorters blomsterdekorationer

Det finns många sätt att skapa en personlig känsla med hjälp av blommor. Låt er inspireras av färgton, stil och oväntade kombinationer när ni väljer blomsterdekorationer. Om ni till exempel väljer att pryda kistan med en dekoration av rosa rosor kan ni låta rosorna återkomma även i andra dekorationer, som i en krans eller i ett hjärta.

Här nedan visar vi ett urval av våra blomsterdekorationer. Ni kan se hela sortimentet i vår begravningsplanerare.

Kistdekoration

En kistdekoration placeras vanligtvis ovanpå kistan, men vi har även varianter som placeras runt den. Många väljer att låta kistdekorationen spegla den avlidna på något sätt, kanske genom att använda en av den avlidnas favoritblommor. På det sättet kan dekorationen göras både vacker och personlig.

Momento-kistdekoration-webb2.jpg

Urndekoration

Att pryda en urna med blommor är vackert och skapar en varm känsla. Dekorationen kan placeras antingen runt eller nedanför urnan. Urnan kan till exempel placeras i en vacker krans eller på en ljuvlig blomsteräng. Dekorationen kan göras väldigt personlig och väcka fina minnen – varför inte använda någon av den avlidnas favoritblommor?

Momento-urndekoration.jpg

Dekoration

Blomsterdekorationer placeras ofta på till exempel ett bord, stativ eller på golvet bredvid kistan eller urnan. Ni kan välja en dekoration som följer samma tema som blommorna som pryder kistan eller urnan, eller kanske en som återspeglar den avlidnas personlighet. En blomsterdekoration kan ge uttryck för många känslor, så välj en som passar ert avsked.

Dekoration-webb.jpg

Kransar

Kransen är en klassisk dekoration vid begravningar. Den är en symbol för det eviga livet och har använts i årtusenden för att uttrycka både glädje och sorg.

Krans-webb.jpg

Hjärtan

Finns det en starkare symbol för kärlek än hjärtat? Ett hjärta av blommor är en vacker sista hälsning till en familjemedlem, en älskad vän, eller till den ni har mest kär.

Härtan-webb.jpg

Buketter

Många känslor och minnen kan rymmas i en blombukett. Buketten kan arrangeras för att till exempel ha en vild självplockskänsla eller vara prydligt elegant.

Bukett_webb.jpg

Blomband med ett sista farväl

På blomsterarrangemangen brukar det enligt tradition fästas ett så kallat sorgeband med en sista hälsning till den avlidna. Detta band har oftast två flikar. På den ena fliken skriver du vilka som är avsändare till blommorna och på den andra skriver du hälsningen.

Några vanliga hälsningar är:

Du fattas oss
Du lever vidare i våra hjärtan
En sista hälsning 
Tack för allt
Vila i frid 
Älskad - Saknad 

Gäst på begravning

Som gäst på begravning är det vanligt att man tar med en handblomma. Den lämnas vid ett sista avsked vid kistan eller urnan. Om ni vill kan ni även köpa en blomsterdekoration som placeras intill kistan eller urnan under begravningsceremonin.

Samarbete med florister

Vi har långa och etablerade samarbeten med lokala florister med stor erfarenhet av just begravningsarrangemang. När vi tillsammans bestämt vilka blommor som ska smycka begravningen hjälper vi till med att beställa blommorna och dekorera lokalen.

Inspireras av vårt blomstersortiment

Vi har ett eget blomstersortiment: Våra blommor – blomsterarrangemang för ett personligt och vackert avsked. Blomsortimentet är framtaget i samarbete med florist Johan Munter på Floristkompaniet. Bläddra gärna i vår blombok där vi presenterar sortimentet!