Kontakta oss dygnet runt: 046-211 28 33
Kontakta oss dygnet runt

Johanssons Begravningsbyrå

På Johanssons Begravningsbyrå vet vi vikten av små detaljer och ett varmt och kunnigt bemötande. Därför ger vi dig alltid personlig service med lite extra omtanke. Vi hjälper dig att utforma en ceremoni lika unik som personen du ska ta farväl av, ett värdigt avsked som en sista hyllning. Vid efterföljande frågor kring gravsten och juridik är du alltid välkommen att finna trygghet och stöttning i vår kompetens.

Vi som arbetar på Johanssons Begravningsbyrå

i
Sören Andersson
Sören Andersson
Kontorschef, Kundrådgivare och Ceremonivärd

Sören Anderson har varit begravningsentreprenör i 35 år. Redan som tonåring inledde han sin yrkesbana på en begravningsbyrå söder om Kalmar. Sören har arbetat inom Fonus och även många år på Axelssons Begravningsbyrå i Lund. Sedan 2006 ansvarar han för Johanssons Begravningsbyrå.

i
Annika Lennartsson
Annika Lennartsson
Kundrådgivare och Ceremonivärd

Annika Lennartsson har en vårdutbildning i grunden men har arbetat i kyrkans värld under många år, främst som församlingsvärdinna. Sedan 2014 är hon begravningsentreprenör.Annika arbetar främst på Johanssons Begravningsbyrås filial i Löddeköpinge, men du kan också träffa henne på kontoret i Lund och Kävlinge.

i
Sanna Sonander
Sanna Sonander
Kundrådgivare och Ceremonivärd

Sanna Sonanders intresse för begravningsfrågor och ett framtida arbete inom branschen väcktes redan i samband konfirmationen. Hon började arbeta på en begravningsbyrå år 2015 och var sedan verksam där i fyra år. Sedan 2019 är Sanna anställd vid Johanssons Begravningsbyrå och arbetar främst på filialen i Kävlinge, men du kan även träffa henne på kontoret i Löddeköpinge och Lund.

Information med anledning av coronaviruset (covid-19)

Med omtanke om oss alla behöver vi hjälpas åt att minska smittspridningen av coronaviruset. Men även om coronaviruset fortsätter att sprida sig i samhället kan du fortfarande känna dig trygg med att vi hjälper dig att planera och genomföra begravningen.

Läs mer om hur vi hjälper dig

Vi finns också

Johanssons Begravningsbyrå finns också i Löddeköpinge och Kävlinge.

Till Löddeköpinge Till Kävlinge

Lokala samarbeten

Vi samarbetar med lokala leverantörer av yppersta klass avseende blommor, gravsten, catering m m. 

Våra minnessidor och dödsannonser

På våra minnessidor kan du hitta dödsannonser, information om ceremonin, anmäla dig till minnesstund, ge en minnesgåva och beställa blommor.

Till våra minnessidor

Samarbete med Familjens Jurist i Lund

Johanssons Begravningsbyrå samarbetar med Familjens Jurist som är Sveriges största juristbyrå inom familjejuridik. De kan bland annat hjälpa till med bouppteckning, arvskifte och testamente.

Till Familjens Jurist

Är du medlem i någon av våra ägarorganisationer?

Om du är medlem i någon av våra ägarorganisationer har du rätt till förmåner hos oss och vår samarbetspartner Familjens Jurist.

Se alla ägarorganisationer

Vår historia

Johanssons Begravningsbyrå är en av Lunds äldsta begravningsbyråer. Byrån grundades redan under 1920-talet och låg i många år i det vackra korsvirkeshuset i korsningen Kyrkogatan/S:t Petri kyrkogata. Sedan början av 1990-talet finns byrån på sin nuvarande adress Stora Södergatan 67.

Johanssons Begravningsbyrå