Kontakta oss dygnet runt: 046-211 28 33
Kontakta oss dygnet runt

Johanssons Begravningsbyrå

Information med anledning av coronaviruset (covid-19)

Med värdighet, omtanke och engagemang hjälper vi er att ta tillvara det specifika och vackra i er relation och skapa en begravningsceremoni, som speglar vem den avlidne var - en hyllning till livet.

Läs mer här

Om oss

På Johanssons Begravningsbyrå vet vi vikten av små detaljer och ett varmt och kunnigt bemötande. Därför ger vi dig alltid personlig service med lite extra omtanke. Vi hjälper dig att utforma en ceremoni lika unik som personen du ska ta farväl av, ett värdigt avsked som en sista hyllning.

Vid efterföljande frågor kring gravsten och juridik är du alltid välkommen att finna trygghet och stöttning i vår kompetens.

Öppettider

Måndag – fredag: 09:00 – 17:00

I de fall vi inte är på plats är vi ute på begravning. Vi rekommenderar därför att ni ringer innan ni besöker oss.

Vi finns också

Johanssons Begravningsbyrå finns också i Löddeköpinge och Kävlinge.

Till Löddeköpinge Till Kävlinge

Lokala samarbeten

Vi samarbetar med lokala leverantörer av yppersta klass avseende blommor, gravsten, catering m m. 

Historik

Johanssons Begravningsbyrå är en av Lunds äldsta begravningsbyråer. Byrån grundades redan under 1920-talet och låg i många år i det vackra korsvirkeshuset i korsningen Kyrkogatan/S:t Petri kyrkogata. Sedan början av 1990-talet finns byrån på sin nuvarande adress Stora Södergatan 67.

Vi som arbetar på Johanssons Begravningsbyrå

JohanssonsBegravningsbyrå_webb.jpg

Sören Anderson har varit begravningsentreprenör i 35 år. Redan som tonåring inledde han sin yrkesbana på begravningsbyrå söder om Kalmar. Sören har arbetat inom Fonus och i många år på Axelssons Begravningsbyrå i Lund. Sedan 2006 ansvarar han för Johanssons Begravningsbyrå.

Annika Lennartsson är i grunden vårdutbildad men har arbetat många år i kyrkans värld, främst som församlingsvärdinna. Sedan 2014 är hon begravningsentreprenör. Annika arbetar främst på vår filial i Löddeköpinge men även på kontoren i Lund och Kävlinge.

Intresset för begravningsfrågor och ett framtida arbete inom branschen väcktes i Sanna Sonanders fall redan i samband konfirmationen. Hon började arbeta på en begravningsbyrå år 2015 och var sedan verksam där i fyra år. Sedan 2019 är Sanna anställd vid Johanssons Begravningsbyrå och arbetar främst på vår filial i Kävlinge men även på kontoren i Löddeköpinge och Lund.

Sören Andersson
Sören Andersson
Begravningsentreprenör och kontorschef
Annika Lennartsson
Annika Lennartsson
Begravningsentreprenör
Sanna Sonander
Sanna Sonander
Begravningsentreprenör

Hitta till oss i Lund

Besöksadress

Stora Södergatan 67, Lund

Kontakta oss

Samtycke

Jag samtycker till att ni sparar mina personuppgifter så att vi kan planera minnesstunden. Uppgifterna du lämnar här skickas säkert till oss. Meddelandet sparas som längst i tre månader.

Mer information om hur vi hanterar personuppgifter finns att läsa i vår integritetspolicy.