Kontakta oss dygnet runt: 042-21 05 96
Kontakta oss dygnet runt

Kistor

När det gäller att välja kista handlar det mycket om tycke och smak. Det kan också vara uttryck för den avlidnas önskemål. På J. Olssons Begravningsbyrå i Helsingborg har vi ett stort utbud av kistor i olika stilar och prisklasser.

Ni kan välja mellan många färger och material, och idag finns även miljömärkta kistor. De är framtagna på ett sätt som ger minsta möjliga miljöpåverkan både vid tillverkningen och i samband med gravsättning eller kremation.

Prata med våra kunniga kundrådgivare på vår begravningsbyrå i Helsingborg om era önskemål så hjälper vi er i valet av kista.

Klädsel och minnessaker i kistan

Vid omhändertagandet (det som kallas svepning) görs den avlidna i ordning och bäddas ner i kistan i de kläder och på det sätt som ni anhöriga har bestämt. Den som vill kan lägga någon minnessak i kistan, kanske ett brev, foto eller något annat personligt.

Blomsterdekoration på kistan

Kistan pryds ofta med en kistdekoration av blommor under begravningen. Många väljer att använda blommor som för tankarna till den avlidna, kanske genom att använda en favoritfärg eller någon av den avlidnas favoritblommor. På det sättet blir kistdekorationen både vacker och personlig.

Momento-kistdekoration-KISTA.jpg

Läs mer om våra blomsterdekorationer

Enligt lag behövs alltid kista

Ibland dyker det upp frågor om möjlighet till begravning utan kista. Enligt begravningslagen måste alltid den avlidna ligga i en kista vid kremering. Oavsett om det handlar om en jordbegravning eller om den avlidna ska kremeras krävs alltid en kista av arbetsmiljömässiga och etiska skäl.

Här hittar ni ett urval av vårt kistsortiment