Kontakta oss dygnet runt: 042-21 05 96
Kontakta oss dygnet runt

Direktsänd ceremoni

Finns det anhöriga, vänner och bekanta som gärna vill vara med vid det sista avskedet, men som inte kan på grund av avstånd, ålder eller sjukdom? Vi erbjuder dig möjligheten att välja att direktsända ceremonin, så att gästerna kan följa ceremonin online, och på så sätt närvara vid denna viktiga stund.

Direktsänd-ceremoni_webb.jpg

Fler kan vara med vid det sista avskedet

Vi hjälper gärna till att undersöka om det är tillåtet och möjligt att direktsända ceremonin från din valda ceremonilokal. Det finns olika förutsättningar för olika lokaler. Till exempel behöver det finnas en bra internetuppkoppling samt att församlingen måste tillåta att vi direktsänder ceremonin online. För att se om det går att ordna i ert fall behöver du därför kontakta oss.

Den direktsända ceremonin görs från en fast plats i ceremonilokalen med hjälp av en mobiltelefon. Telefonen monteras på ett stativ som spelar in hela begravningen från en och samma plats och vinkel, utan avbrott.

Ljud- och bildkvaliteten på sändningen kan variera beroende på lokalens akustik och möjlighet till internetuppkoppling, samt om begravningsofficianten använder mikrofon.

Så tittar du på en direktsänd begravning

Ceremonin direktsänds, i realtid, på den avlidnas minnessida. Sändningen är aktiv medan begravningen pågår och blir sedan borttagen.

Vi använder oss av verktyget Quickchannel och begravningen går att se online via dator, mobil eller surfplatta. Om du tittar via dator rekommenderar vi att du använder webbläsaren Chrome.

När du tittar på en direktsänd begravning anpassas sändningens ljud- och bildkvalitet automatiskt till den internetuppkoppling och utrustning som du själv har. Det gör att ljud- och bildkvalitet kan variera och i värsta fall att du inte kan följa begravningen. Detta är tyvärr inget som vi eller leverantören kan påverka.