Kontakta oss dygnet runt: 042-26 10 90
Kontakta oss dygnet runt

Välkommen till J. Olssons Begravningsbyrå på Råå

J. Olssons Begravningsbyrå är en fullservicebyrå med stor erfarenhet av begravningar. Hos oss på Råå, söder om Helsingborg, arbetar engagerad och kunnig personal som gör allt för att ni ska känna er nöjda efter ert besök. Vi hjälper er att utforma ett vackert avsked som blir till ett ljust minne.

KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA ETT MÖTE

Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 8.00-16.00 eller enligt överenskommelse.
Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

Rååvägen 40, 252 70 Råå

Välkommen till J. Olssons Begravningsbyrå på Råå

J. Olssons Begravningsbyrå är en fullservicebyrå med stor erfarenhet av begravningar. Hos oss på Råå, söder om Helsingborg, arbetar engagerad och kunnig personal som gör allt för att ni ska känna er nöjda efter ert besök. Vi hjälper er att utforma ett vackert avsked som blir till ett ljust minne.

KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA ETT MÖTE

Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 8.00-16.00 eller enligt överenskommelse.
Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

Rååvägen 40, 252 70 Råå
Boka möte

Boka möte

Vi erbjuder personliga möten och anpassar oss efter er situation. Träffa oss på vår begravningsbyrå alternativt via ett video- eller telefonmöte.

Våra minnessidor

Våra minnessidor

På våra minnessidor hittar du alla publicerade dödsannonser och minnessidor från begravningar som vi anordnat.

Utforma gravsten

Utforma gravsten

I vår kostnadsfria tjänst kan ni se vårt utbud av gravstenar och inspireras av de valmöjligheter som finns.

Vi som arbetar på J. Olssons Begravningsbyrå på Råå

i
André Bakken
André Bakken
Kundområdeschef, Kundrådgivare och Ceremonivärd

André har arbetat på byrån sedan 1998. Han sätter alltid kunden i första hand. Han är noggrann med detaljer och planering, och det är få frågor inom begravningar som André inte har ett svar på.

Det André tycker bäst om med arbetet är mötet med anhöriga och att få vägleda dem till ett personligt och vackert avsked.

"Man möter alla människor på lika villkor och det är ett fint uppdrag att få bygga upp en ceremoni efter de önskemål som finns. Jag säger sällan nej, utan försöker alltid att lösa det. Min erfarenhet av olika önskemål och olika typer av ceremonier gör att jag har en bred kunskap idag."

När André inte arbetar så trivs han bäst med att umgås med familjen.

i
Jonas Andersson
Jonas Andersson
Kundrådgivare och Ceremonivärd

Jonas har arbetat på byrån sedan 2012. Han är en mycket omtyckt och duktig kundrådgivare och representant. Han tycker att det bästa med jobbet är att få vara delaktig och hjälpa människor i en av de kanske svåraste stunderna i deras liv och kunna ge dem en trygghet och ett personligt avsked.

När Jonas inte arbetar älskar han att laga god mat och umgås med dem som står honom närmast.

i
Adam Esbjörnsson
Adam Esbjörnsson
Ceremonivärd

Adam har arbetat på J. Olssons sedan 2017 och innan dess arbetade han på en annan begravningsbyrå. Adam är en mycket noggrann ceremonivärd som har ett speciellt öga för detaljer. Ingen kan göra ett hjärta av blommor så som Adam kan.

Adam tycker det bästa med arbetet är att få träffa nya människor varje dag och att få hjälpa dem till ett vackert avsked.

i
Kristian Eriksson
Kristian Eriksson
Ceremonivärd

Kristian har arbetat på J. Olssons sedan 2018. Innan dess arbetade han 7 år på en annan begravningsbyrå. Kristian är duktig på att planera och utföra hämtningar, och är den på byrån som har mest erfarenhet av det.

Värdigheten i varje moment är viktigt. Han har stor empati gentemot anhöriga och utför hämtningar av avlidna med mycket stor respekt och kunskap.

När Kristian inte är på arbetet älskar han att vara med sin sambo och sin dotter.

i
Johannes Anderzon
Johannes Anderzon
Transportchef, Kundrådgivare och Ceremonivärd

Johannes är kundrådgivare och huvudansvarig för transporter. Han har arbetat på J. Olssons sedan 2012. Han har mycket kunskap och ett stort intresse för direktsända ceremonier, olika typer av trycksaker och redigering av bilder.

När Johannes inte arbetar så älskar han att vara med sin familj. Han tycker också om att renovera och göra det fint i sitt hus. Inget projekt är för stort eller omöjligt!

Madeleine Bergsten
Madeleine Bergsten
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Lisbeth Grapenblom
Lisbeth Grapenblom
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Våra kunder berättar

Vi hjälper er att skapa en personlig begravning

Varje människa är unik och därför bör även avskedet vara det. Vi kan ordna en personlig begravning som speglar det liv som levts. Hos oss får ni hjälp genom hela processen, från planering till genomförande, och vi kan svara på alla frågor om dödsfall och begravning.

Personalen på vår begravningsbyrå har gedigen erfarenhet av att arrangera ceremonier inom alla trosinriktningar, både med kista och urna. Valet av kista och urna kan ibland vara svårt, men vi guidar er genom de olika alternativen. Om ni önskar kan ni inför mötet titta på ett urval av våra kistor och urnor här på hemsidan.

Borgerlig begravning på Råå

Oavsett om den avlidna var medlem i Svenska kyrkan eller inte kan ni välja en borgerlig begravning. En borgerlig begravning innebär att ceremonin utformas helt fritt utifrån egna tankar och önskemål, utan några religiösa rutiner eller inslag.

Önskar ni en borgerlig begravning på Råå har vi samarbete med borgerliga officianter som hjälper er att utforma ceremonin precis som ni vill ha den.

Kyrklig begravning

Önskas en kristen begravning, eller en annan ceremoni enligt en viss tradition eller trosbekännelse, brukar man tala om en kyrklig begravning. Den vanligaste begravningstypen vi brukar planera är begravningsceremoniner enligt Svenska kyrkans ordning. Dessa leds av en präst och hålls i en kyrka eller ett kapell. En sådan ceremoni innehåller klockringning, böner, bibelläsning och psalmer.

På J. Olssons Begravningsbyrå på Råå har vi lång erfarenhet av att planera och genomföra kyrkliga begravningar. Hos oss får ni hjälp med hela processen, oavsett om ni redan har specifika önskemål eller önskar mer vägledning i valen som ska göras.

Direktsända begravningar

Vår begravningsbyrå erbjuder möjligheten att direktsända begravningen. Det kan vara ett alternativ om det finns gäster som inte vill eller kan närvara fysiskt. Då kan de följa ceremonin digitalt via sin dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Lokala samarbetspartners på Råå

Vår begravningsbyrå nära Råån har nära samarbetspartners i Helsingborgs kommun som kan hjälpa till att skapa en vacker ceremoni och fin minnesstund. Till ceremonin kan någon av våra florister från Rååblomman, Camillas blommor eller Annas Blomsterdesign ordna blomsterarrangemang. Minnesstunden efter ceremonin kan med fördel hållas på Kajgatan 1 eller Trivas på Råå. Vi kan ordna med catering från vår samarbetspartner Womanpower catering.

Begravningsplatser

På Råå och i närområdet finns det flera begravningsplatser att välja mellan. Lokalt finns Råå Kyrkogård som är den närmaste begravningsplatsen om ceremonin sker i någon av stadsdelens kyrkor eller kapell. På kyrkogården kan ni välja jordgrav eller minneslund.

Önskas begravningsplats någon annanstans i Helsingborg finns även:

  • Donationskyrkorgården
  • Gamla Kyrkorgården
  • Krematoriets begravningsplats
  • Nya Kyrkogården
  • Pålsjö kyrkogård
  • Pålsjö västra begravningsplats

Beställa eller komplettera en befintlig gravsten

Graven kan vara en väldigt viktig plats som släkt och vänner besöker för att minnas den man saknar. Vår begravningsbyrå kan hjälpa till att beställa en ny gravsten eller komplettera en befintlig sten. Vi kan ordna med hela processen, från beställning till montering på en kyrkogård i Skåne. Med vår långa erfarenhet kan ni känna er trygga med att få en gravsten som ni känner er nöjda med.

I vårt stensortiment finns gravstenar i olika material såsom marmor och granit. Ni kan välja bland en brett utbud av stående och liggande stenar i olika former. De vanligaste är rektangulär, oval eller hjärtformad. Gravstenen kan sedan utsmyckas med textinskriptioner såsom namn, födelse- och dödsdatum samt symboler. 

Köp gravdekorationer hos oss

På vår begravningsbyrå på Råå säljer vi gravljus, gravlyktor och glaslyktor som ni kan smycka graven med. Vi har också batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier till dessa.

Hos oss kan ni anhöriga även köpa tackkort att ge till gästerna som deltagit på begravningen. Alla våra produkter betalar ni enkelt med Swish.

Juridisk hjälp

När någon avlidit finns det många praktiska saker som behöver ordnas, bland annat bouppteckning och arvskifte. Vi samarbetar med Juristteamet Syd som hjälper till med begravningsjuridik i Helsingsborgs kommun. Då de arbetar med familjejuridik kan de också ordna med annan juridik såsom testamente och framtidsfullmakt. Läs mer på Juristteamet Syds hemsida.

Förmåner för er som äger oss

Som medlem i någon av våra ägarorganisationer har ni rätt till förmåner hos oss. Medlemsförmånerna kan utnyttjas om någon av er anhöriga är medlem eller om den avlidna var det. Läs mer om våra medlemsförmåner.

Hitta till J. Olssons Begravningsbyrå på Råå

Vår begravningsbyrå finns på Rååvägen 40 i centrala Råå, kustsamhället söder om Helsingborg. Här erbjuder vi personliga möten för er som önskar. Kommer ni med bil är det lättast att köra ner från Landskronavägen i ljuskorsningen i närheten av ICA Maxi, då vägen byrån ligger på är enkelriktad. Parkeringsmöjligheter finns precis utanför oss på Rååvägen.

Vi erbjuder personliga möten på vår begravningsbyrå, men kan också ha videomöte eller möte på telefon. Det går också bra att ses i er hemmiljö då vi erbjuder hembesök i Råå med omnejd. Kontakta oss gärna så hjälper vi er att boka ett möte med oss på det sätt som passar er bäst.

Logga in på Mina sidor

På Mina sidor kan du logga in med Mobilt BankID för att se information om er pågående begravningsplanering hos oss. I er digitala kundmapp samlar vi allt, inklusive påskrivna avtal och dokument. Här finns också tillgång till en gemensamhetsyta, som bygger på en checklista, som är till för er som planerar begravningen tillsammans.

På Mina sidor kan du också se information om bokade möten med oss, fakturor och information från tidigare begravningar som vi fått förtroende att ordna.

Logga in på Mina sidor

Vår historia

J. Olssons Begravningsbyrå etablerades först på Södra Storgatan i centrala Helsingborg år 1922. Begravningsbyrån startades av Johan Olsson och togs sedan över av sonen Egon Olsson som drev begravningsbyrån i många år.

Gamla bilder.

Idag finns begravningsbyrå på fyra platser i Skåne. Förutom vår byrå på Råå kan ni besöka oss i Helsingborg, Bjuv och Berga.

Aktuellt

På Helsingborgs Dagblad kan ni läsa fyra artiklar där vår personal har intervjuats om begravningar i Helsingborg. Läs artiklarna här.

Vi finns på Facebook och ni får gärna följa oss där @jolssonsbegravningsbyra