Kontakta oss dygnet runt: 042-26 10 90
Kontakta oss dygnet runt

Välkommen till J. Olssons Begravningsbyrå i Råå

J. Olssons Begravningsbyrå är en fullservicebyrå med stor erfarenhet av begravningar. Hos oss på Råå, söder om Helsingborg, arbetar engagerad och kunnig personal som gör allt för att ni ska känna er nöjda efter ert besök Vi hjälper er att utforma ett vackert avsked som blir till ett ljust minne.

KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA ETT MÖTE
Boka ett personligt möte, helgfria vardagar eller enligt överenskommelse.
Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats. Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.
Rååvägen 40, 252 70 Råå

Välkommen till J. Olssons Begravningsbyrå i Råå

J. Olssons Begravningsbyrå är en fullservicebyrå med stor erfarenhet av begravningar. Hos oss på Råå, söder om Helsingborg, arbetar engagerad och kunnig personal som gör allt för att ni ska känna er nöjda efter ert besök Vi hjälper er att utforma ett vackert avsked som blir till ett ljust minne.

KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA ETT MÖTE
Boka ett personligt möte, helgfria vardagar eller enligt överenskommelse.
Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats. Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.
Rååvägen 40, 252 70 Råå
Boka möte

Boka möte

Vi erbjuder personliga möten och anpassar oss efter er situation. Träffa oss på vår begravningsbyrå alternativt via ett video- eller telefonmöte.

Våra minnessidor

Våra minnessidor

På våra minnessidor hittar du alla publicerade dödsannonser och minnessidor från begravningar som vi anordnat.

Vi som arbetar på J. Olssons Begravningsbyrå på Råå

i
André Bakken
André Bakken
Kundområdeschef, Kundrådgivare och Ceremonivärd

André har arbetat på byrån sedan 1998. Han sätter alltid kunden i första hand. Han är noggrann med detaljer och planering, och det är få frågor inom begravningar som André inte har ett svar på.

Det André tycker bäst om med arbetet är mötet med anhöriga och att få vägleda dem till ett personligt och vackert avsked.

När André inte arbetar så trivs han bäst med att umgås med familjen.

i
Jonas Andersson
Jonas Andersson
Kundrådgivare och Ceremonivärd

Jonas har arbetat på byrån sedan 2012. Han är en mycket omtyckt och duktig kundrådgivare och representant. Han tycker att det bästa med jobbet är att få vara delaktig och hjälpa människor i en av de kanske svåraste stunderna i deras liv och kunna ge dem en trygghet och ett personligt avsked.

När Jonas inte arbetar älskar han att laga god mat och umgås med dem som står honom närmast.

i
Anders Gullstrand
Anders Gullstrand
Ceremonivärd och Transportör

Anders har arbetat på J. Olssons sedan 2017. Han är en mycket noggrann representant som värnar om detaljer och alltid ställer upp för sina kollegor.

När Anders inte är på arbetet älskar han att vandra i naturen. Han tycker också mycket om gemenskapen i Ordenssällskapet han är med i.

i
Adam Esbjörnsson
Adam Esbjörnsson
Ceremonivärd och Transportör

Adam har arbetat på J. Olssons sedan 2017 och har innan dess arbetat på en annan begravningsbyrå. Adam är en mycket noggrann representant som har ett speciellt öga för detaljer. Ingen kan göra ett hjärta av blommor som Adam.

Adam tycker det bästa med arbetet är att få träffa nya människor varje dag och att få hjälpa dem till ett vackert avsked.

i
Kristian Eriksson
Kristian Eriksson
Ceremonivärd och Transportör

Kristian har arbetat på J. Olssons sedan 2018. Innan dess arbetade han 7 år på en annan begravningsbyrå. Kristian är duktig på att planera och utföra transporter. Han är den på byrån som har mest erfarenhet av transporter.

Värdigheten i varje moment är viktigt. Han har stor empati gentemot anhöriga och utför hämtningar av avlidna med mycket stor respekt och kunskap.

När Kristian inte är på arbetet älskar han att vara med sin sambo och sin dotter.

i
Johannes Anderzon
Johannes Anderzon
Kundrådgivare och Ceremonivärd

Johannes är kundrådgivare och huvudansvarig för transporter. Han har arbetat på J. Olssons sedan 2012. Han har mycket kunskap och ett stort intresse för digitala livesändningar, olika typer av trycksaker och redigering av bilder.

När Johannes inte arbetar så älskar han att vara med sin familj. Han tycker också om att renovera och göra det fint i sitt hus. Inget projekt är för stort eller omöjligt!

Våra kunder berättar

En personlig begravning

Varje människa är unik och därför bör även avskedet vara det. Vi kan ordna en personlig begravning som speglar det liv som levts. Hos oss får ni hjälp genom hela processen, från planering till genomförande, och vi kan svara på alla frågor om dödsfall och begravning.

Personalen på vår begravningsbyrå har gedigen erfarenhet av att arrangera ceremonier inom alla trosinriktningar, både med kista och urna. Valet av kista och urna kan ibland vara svårt, men vi guidar er genom de olika alternativen. Om ni önskar kan ni inför mötet titta på ett urval av våra kistor och urnor här på hemsidan.

Borgerlig begravning på Råå

Oavsett om den avlidna var medlem i Svenska kyrkan eller inte kan ni välja en borgerlig begravning. En borgerlig begravning innebär att ceremonin utformas helt fritt utifrån egna tankar och önskemål, utan några religiösa rutiner eller inslag.

Önskar ni en borgerlig begravning på Råå har vi samarbete med borgerliga officianter som hjälper er att utforma ceremonin precis som ni vill ha den.

Direktsända begravningen

Hos oss på J. Olssons Begravningsbyrå erbjuder vi möjligheten att direktsända begravningen. Det kan vara ett alternativ om det finns gäster som inte vill eller kan närvara fysiskt. Då kan de följa ceremonin digitalt via sin dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Samarbetspartners på Råå

Vår begravningsbyrå nära Råån har nära samarbetspartners i Helsingborgs kommun som kan hjälpa till att skapa en vacker ceremoni och fin minnesstund. Till ceremonin kan någon av våra florister från Rååblomman, Camillas blommor eller Annas Blomsterdesign ordna blomsterarrangemang. Minnesstunden efter ceremonin kan med fördel hållas på Kajgatan 1 eller Trivas på Råå. Vi kan ordna med catering från vår samarbetspartner Womanpower catering.

Beställa eller komplettera en gravsten

Graven kan vara en väldigt viktig plats som släkt och vänner besöker för att minnas den man saknar. Vår begravningsbyrå kan hjälpa till att beställa en ny gravsten eller komplettera en befintlig sten. Vi kan ordna med hela processen, från beställning till montering på en kyrkogård i Skåne.

Juridisk hjälp

När någon avlidit finns det många praktiska saker som behöver ordnas. Vi samarbetar med Juristteamet Syd som hjälper till med begravningsjuridiken såsom bouppteckning och arvskifte. Då de arbetar med familjejuridik kan de även hjälpa er med annan juridik såsom testamente och framtidsfullmakt. Läs mer på Juristteamet Syds hemsida.

Köp gravdekorationer hos oss

På vår begravningsbyrå på Råå säljer vi gravljus, gravlyktor och glaslyktor som ni kan smycka graven med. Vi har också batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier till dessa.

Hos oss kan ni anhöriga även köpa tackkort att ge till gästerna som deltagit på begravningen. Alla våra produkter betalar ni enkelt med Swish.

Vår historia

J. Olssons Begravningsbyrå etablerades först på Södra Storgatan i centrala Helsingborg år 1922. Begravningsbyrån startades av Johan Olsson och togs sedan över av sonen Egon Olsson som drev begravningsbyrån i många år.

Idag finns begravningsbyrå på fyra platser i Skåne. Förutom vår byrå på Råå kan ni besöka oss i Helsingborg, Bjuv och Berga.

Aktivera medlemsförmån

Om någon av er anhöriga är, eller den avlidna var, medlem i någon av våra ägarorganisationer har ni rätt till förmåner hos oss. Läs mer och aktivera medlemsförmån.

Följ oss på sociala medier

Vi finns på Facebook och ni får gärna följa oss där @jolssonsbegravningsbyra

Hitta till J. Olssons Begravningsbyrå på Råå

Vår begravningsbyrå finns på Rååvägen 40 i centrala Råå, kustsamhället söder om Helsingborg. Här erbjuder vi personliga möten för er som önskar. Kommer ni med bil är det lättast att köra ner från Landskronavägen i ljuskorsningen i närheten av ICA Maxi, då vägen byrån ligger på är enkelriktad. Parkeringsmöjligheter finns precis utanför oss på Rååvägen.

Det går också bra att träffa oss digitalt i ett videomöte, eller hålla mötet via telefon om ni föredrar det. Vi gör även hembesök i hela nordvästra Skåne om ni vill ses i er hemmiljö. Kontakta oss så hjälper vi er att boka ett personligt möte på det sätt som passar er bäst.

Varmt välkommen att kontakta oss på J. Olssons Begravningsbyrå på Råå!