Kontakta oss dygnet runt: 023 - 102 78
Kontakta oss dygnet runt

Gravstenar

Varje människa är unik och när någon går bort finns det många sätt att minnas en person på. Ett sätt är genom en gravvård, det vill säga en gravsten eller ett minnesmärke, på gravplatsen. Hit kan släkt och vänner gå för att minnas. För många blir det en väldigt viktig plats.

Ibland har den som lämnat oss haft egna önskemål om hur gravstenen ska se ut, andra gånger är det upp till er efterlevande att välja. Om ni är osäkra på hur ni vill att gravplatsen till er anhöriga ska utformas behöver ni inte fatta några snabba beslut. Låt det ta tid. En grav kan när som helst förses med en gravsten eller ett minnesmärke, det behöver inte ske på en gång.

En gravsten kan utformas på olika sätt

Många väljer en enkel sten där namn och födelse- och dödsdatum ristas in. Andra vill utforma en mer personlig gravsten. I dag finns det stora möjligheter att göra det. Efter namnet kan ni till exempel välja att skriva något som berättar för omvärlden vem personen var. En illustration eller namnteckning är andra exempel på hur gravstenen kan göras mer personlig. Om ni vill kan ni även bygga in en gravlykta i stenen, då finns det alltid en vacker lykta på plats, oavsett om den innehåller ett ljus eller inte. I dag finns också möjlighet att använda riktiga foton på gravstenen. Vi anlitar den enda tillverkaren i Sverige som kan lasergravera foton på granit.

Gravstenar till bra pris

Det finns många olika stensorter i olika prisklasser att välja mellan. Oavsett kan vi garantera att ni får en gravsten till ett bra pris. De flesta gravstenar är tillverkade av särskilt utvalda stensorter för att hålla under lång tid. Önskar ni en gravvård i ett annat material än sten går det också bra. En del väljer exempelvis ett minnesmärke i trä, metall, stenkomposit, smide eller glas.

Ni väljer själva om ni vill beställa gravsten digitalt, på telefon eller vid ett möte. Har ni frågor om pris eller annat på gravstenar, fråga oss så hjälper vi er.

Blommor och dekoration vid gravplatsen

Det är vanligt att plantera blommor vid gravplatsen. Dels skapar det en vacker miljö, men det är även ett fint sätt att hedra den avlidna. Kanske hade den avlidna en favoritblomma som skulle passa vid gravplatsen?

Vilka blommor som passar bäst att plantera beror både på säsong och växtzon. Exempelvis så tål både pensé, murgröna och påskliljor lite frost och passar därför bra att plantera på våren. På sommaren fungerar pelargoner utmärkt i ett soligt läge, eller sammetstagetes om det är lite skuggigare. Er blomsterhandlare kan ge er råd och tips på vad som passar på gravplatsen i er växtzon.

Våra mest sålda gravstenar