Kontakta oss dygnet runt: 08-755 71 43
Kontakta oss dygnet runt

Avsluta konton i sociala medier

I dagens digitala samhälle lämnar många avlidna inte bara ägodelar efter sig. Ofta finns deras profiler kvar i sociala medier, där konton inte automatiskt tas bort. För de anhöriga kan följden bli ofrivilliga och jobbiga påminnelser, och ett tidskrävande arbete för att avsluta dessa konton.

Bild SoMe-en-rad.jpg

För att stänga ner en digital profil krävs flera olika fullmakter och intyg. Det kan även vara krångligt att få dem godkända, vilket kan göra att processen drar ut på tiden. Därför samarbetar vi med företaget Cynk, som snabbt och säkert ordnar ett avslut i sociala medier.

I tjänsten ingår att vi hjälper till att stänga ned den avlidnas profiler på sociala medier och på så sätt förhindra att exempelvis personliga länkar och bilder sprids. Det vi behöver är länkar till respektive socialt media.

För dig som vill avsluta kontona själv

Många sociala medier lämnar inte ut inloggningsuppgifter och tillåter inte att man loggar in på en annan persons konto, inte ens om något avlidit. Det man istället behöver göra är att kontakta företagen och meddela dem att personen är avliden, och på så sätt avsluta kontot.

Läs mer om borttagning av konto på Facebook

Läs mer om borttagning av konto på Instagram

Läs mer om borttagning av konto på Twitter (engelsk text)