Kontakta oss dygnet runt: 0570-100 69
Kontakta oss dygnet runt

Minnessidor och dödsannonser

När någon går bort finner många tröst i minnena av den personen. Ibland är det skönt att få vara ensam med sina minnen medan det vissa dagar känns fint att dela dem med andra.

Våra minnessidor är en digital tjänst där familj, vänner och närstående kan dela minnena av en saknad person. På minnessidan går det att dela bilder och filmklipp, skriva hälsningar eller tända ett ljus.

Till våra minnessidor

Begravningsinformation och minnesgåvor

Minnessidan publiceras oftast innan begravningen och det går att lägga upp dödsannonsen även här. På sidan kan ni som är närmast anhöriga också samla information som ni vill att övriga gäster ska känna till. Dels var och när begravningen och minnesstunden äger rum men också hur gästerna kan gå tillväga om de vill ge en minnesgåva. En minnesgåva innebär ofta ett bidrag till en organisation, fond eller förening som betydde mycket för den som har gått bort. När någon ger en minnesgåva via minnessidan skickas alltid ett digitalt gåvobevis till de anhöriga.

Via minnessidan är det också möjligt för gästerna att beställa blommor till begravningen eller till de anhöriga. Det finns en länk för beställning av blommor i anslutning till varje sida.

Dödsannonser på minnessidorna

På våra minnessidor går det att hitta alla publicerade dödsannonser och minnessidor från begravningar som vi har anordnat. Om ni har några frågor om minnessidor eller dödsannonser och vilken information som kan vara bra att dela med gästerna inför begravningen, är ni självklart varmt välkomna att fråga oss. Vi svarar gärna på alla era frågor.

Så tittar du på en direktsänd begravning

Ceremonin direktsänds, i realtid, på den avlidnas minnessida med verktyget Zoom.

Sändningen är aktiv medan begravningen pågår och blir sedan borttagen.

Vi använder oss av verktyget Zoom och begravningen går att se online via dator, mobil eller läsplatta. Om du tittar via dator rekommenderar vi att du använder webbläsaren Chrome. Tittar du från mobil eller läsplatta kommer du att uppmanas att ladda ner Zoom-appen när du klickat på länken. Appen är kostnadsfri och finns både för Android och iPhone.

Direktsändningen görs med en mobiltelefon från en fast plats i ceremonilokalen. Bild- och ljudkvalitet kan variera beroende på akustiken i lokalen och möjligheten till internetuppkoppling, men också om prästen eller den borgerliga officianten använder mikrofon. Kvaliteten på ljud och bild anpassas också automatiskt till den internetuppkoppling du har.

Instruktion för hur du följer begravningen digitalt