Kontakta oss dygnet runt: 063-13 13 75
Kontakta oss dygnet runt

Välkommen till Brunkullans Begravningsbyrå i Östersund

Vi på Brunkullans Begravningsbyrå lovar att ta väl hand om såväl den avlidna som om er, familjen och begravningsgästerna. Vi vet vikten av små detaljer och ett varmt och kunnigt bemötande. Därför ger vi på er alltid ett personligt bemötande med lite extra omtanke.

KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA ETT MÖTE

Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 9.00-17.00 eller enligt överenskommelse.
Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

Storgatan 43 , 831 33 Östersund

Välkommen till Brunkullans Begravningsbyrå i Östersund

Vi på Brunkullans Begravningsbyrå lovar att ta väl hand om såväl den avlidna som om er, familjen och begravningsgästerna. Vi vet vikten av små detaljer och ett varmt och kunnigt bemötande. Därför ger vi på er alltid ett personligt bemötande med lite extra omtanke.

KLICKA HÄR FÖR ATT BOKA ETT MÖTE

Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 9.00-17.00 eller enligt överenskommelse.
Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

Storgatan 43 , 831 33 Östersund
Boka möte

Boka möte

Vi erbjuder personliga möten och anpassar oss efter er situation. Träffa oss på vår begravningsbyrå alternativt via ett video- eller telefonmöte.

Planera begravning

Planera begravning

I vår begravningsplanerare kan ni hämta inspiration inför vårt möte och se vårt sortiment.

Våra minnessidor

Våra minnessidor

På våra minnessidor hittar du alla publicerade dödsannonser och minnessidor från begravningar som vi anordnat.

Vi som arbetar på Brunkullans Begravningsbyrå

Våra kunder berättar

Vi hjälper er att skapa en personlig begravning

Vår begravningsbyrå i Östersund har gedigen kunskap och erfarenhet av att planera och genomföra alla sorters begravningar. Oavsett livsåskådning eller religiös tillhörighet, ser vi till att utforma en ceremoni som hyllar livet som levts.

Stor vikt läggs vid att lära känna er anhöriga och få veta mer om den avlidna. Allt för att kunna utforma en personlig ceremoni som blir till ett ljust minne. Vi guidar er sedan genom de val som ska göras kring exempelvis kista, urna, blommor, musik, programkort och eventuell minnesstund.

Begravning i Östersund

Borgerlig begravning

En borgerlig begravning är en sekulär form av begravningsceremoni. En borgerlig begravning kan utformas på många olika sätt. Den kan vara enkel eller storslagen, traditionell eller modern. Det finns inga regler för hur den bör utformas och den behöver heller inte följa några religiösa traditioner. Men ofta tar den inspiration från inslag i kyrkliga begravningar. 

Efter begravningsceremonin är det vanligt med en minnesstund. Då kan begravningsgästerna äta något lättare tillsammans och dela minnen av den avlidna med varandra.

Kyrklig begravning

En kyrklig begravning är en ceremoni som sker i enlighet med en kyrkas eller samfunds regler. I Östersund är Svenska kyrkan den största trosinriktningen och därför följer begravningsgudtjänsten deras ordning. Vid planering av en kyrklig begravning är det därför viktigt att ta hänsyn till och respektera dessa traditioner.

Om ni önskar ordna en kyrklig begravning går det bra att kontakta oss på Brunkullans Begravningsbyrå för rådgivning samt planering. Utifrån era önskemål skapar vi sedan en kyrklig ceremoni som blir till ett vackert minne.

Begravningsplatser och kyrkogårdar

I Östersund finns två begravningsplatser:

  • Den största begravningsplatsen i Östersund: Östra begravningsplatsen, som ligger i stadsdelen Östra och invigdes år 1905. Begravningsplatsen är indelad i flera olika delar med kyrkliga och borgerliga gravplatser. Det finns också två muslimska gravplatser, askgravplatser och en minneslund.
  • Norra begravningsplatsen som ligger i stadsdelen Norra, som invigdes år 1810. Begravningsplatsen tillåter inga nya kistgravar, men gravsättning med urna är fortfarande möjlig.

Gravsten i Östersund

En gravsten är en markering vid den avlidnas gravplats på kyrkogården. De kan vara både stående eller liggande samt breda eller höga. Gravstenar finns i både klassisk och modern design samt i flera olika former. De vanligaste materialen är natursten och granit. Namn, födelsedatum och dödsdatum är vanligt att gravera på stenen.

Vi på Brunkullans begravningsbyrå i Östersund har långvarig erfarenhet och kan ge er råd vid val av gravsten. Beställer ni en ny sten hos oss kan ni välja mellan olika modeller, material, textbearbetning, typsnitt och dekorer. Det går också att komplettera en befintlig gravsten med ny text och/eller dekor.

Börja utforma gravsten

Ni kan ta del av vårt gravstensutbud, inspireras av de möjligheter som finns samt börja skissa på hur stenen ska utformas i vår gravstensplanerare. För bästa upplevelse rekommenderar vi att ni använder tjänsten via dator.

Utforma gravsten

Lokala samarbeten

Vi har lokala samarbeten med florister, catering och även vissa restauranger i Östersund med omnejd. Vi jobbar också med lokala solister och musiker som kan stå för musiken under ceremonin.

Köp gravdekorationer och tillbehör hos oss

På Brunkullans Begravningsbyrå erbjuder vi ett sortiment av gravprodukter. Hos oss kan ni bland annat köpa gravljus, gravlyktor, glaslyktor, vaser, planteringslådor och minnesstenar som ni kan smycka graven med. Vi har även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier till dessa.

Till er som planerar en begravning kan ni köpa fotoramar och unika minneskristaller samt smycken via vår samarbetspartner Evigt Minne. Till anhöriga och gäster säljer vi även svarta och vita begravningsslipsar samt begravningsblommor.

Alla våra produkter kan ni enkelt betala med Swish.

Samarbete med Familjens Jurist i Östersund

Brunkullans Begravningsbyrå samarbetar med Familjens Jurist som är Sveriges största juristbyrå inom familjejuridik. De kan bland annat hjälpa er med bouppteckning, arvskifte och testamente.

Till Familjens Jurist

Möt oss på det sätt som passar er bäst

Vi erbjuder personliga möten på vår begravningsbyrå, men kan också ha videomöte eller möte på telefon. Det går också bra att ses i er hemmiljö då vi erbjuder hembesök i Östersund med omnejd. Kontakta oss gärna så hjälper vi er att boka ett möte med oss på det sätt som passar er bäst.

Logga in på Mina sidor

På Mina sidor kan du logga in med Mobilt BankID för att se information om er pågående begravningsplanering hos oss. I er digitala kundmapp samlar vi allt, inklusive påskrivna avtal och dokument. Här finns också tillgång till en gemensamhetsyta, som bygger på en checklista, som är till för er som planerar begravningen tillsammans.

På Mina sidor kan du också se information om bokade möten med oss, fakturor och information från tidigare begravningar som vi fått förtroende att ordna.

Logga in på Mina sidor

Förmåner för er som äger oss

Som medlem i någon av våra ägarorganisationer har ni rätt till förmåner hos oss. Medlemsförmånerna kan utnyttjas om någon av er anhöriga är medlem eller om den avlidna var det. Läs mer om våra medlemsförmåner.

Hitta till Brunkullans Begravningsbyrå

Ni hittar vår begravningbyrå på Storgatan 43 i centrala Östersund.

Varmt välkommen till oss!

Brunkullans Begravningsbyrå