Kontakta oss dygnet runt: 0693-107 45
Kontakta oss dygnet runt

Direktsänd ceremoni

Finns det anhöriga, vänner och bekanta som gärna vill vara med vid det sista avskedet, men som inte kan på grund av avstånd, ålder eller sjukdom? Vi erbjuder dig möjligheten att välja att direktsända ceremonin, så att gästerna kan följa ceremonin online, och på så sätt närvara vid denna viktiga stund.

Direktsänd-ceremoni_webb.jpg

Fler kan vara med vid det sista avskedet

Vi hjälper gärna till att undersöka om det är tillåtet och möjligt att direktsända ceremonin från din valda ceremonilokal. Det finns olika förutsättningar för olika lokaler. Till exempel behöver det finnas en bra internetuppkoppling, samt att församlingen måste tillåta att vi direktsänder ceremonin online. För att se om det går att ordna i ert fall behöver du därför kontakta oss.

Så tittar du på en direktsänd begravning

Ceremonin direktsänds, i realtid, på den avlidnas minnessida. Sändningen är aktiv medan begravningen pågår och blir sedan borttagen.

Vi använder oss av verktyget Zoom och begravningen går att se online via dator, mobil eller läsplatta. Om du tittar via dator rekommenderar vi att du använder webbläsaren Chrome. Tittar du från mobil eller läsplatta kommer du att uppmanas att ladda ner Zoom-appen när du klickat på länken. Appen är kostnadsfri och finns både för Android och iPhone.

Direktsändningen görs med en mobiltelefon från en fast plats i ceremonilokalen. Bild- och ljudkvalitet kan variera beroende på akustiken i lokalen och möjligheten till internetuppkoppling, men också om prästen eller den borgerliga officianten använder mikrofon. Kvaliteten på ljud och bild anpassas också automatiskt till den internetuppkoppling du har.

Instruktion för hur du följer begravningen digitalt