Gå till sidans huvudinnehåll

Begravningsblommor

Vid en begravning är blomsterarrangemang ett klassiskt och vackert inslag. Många väljer att pryda kistan eller urnan med blommor, och kompletterar med kransar och andra blomsterarrangemang runtomkring.

Välj blommor

Loading...

Blommor med personliga budskap

Vid begravningsceremonin kan kistan eller urnan prydas med blommor som har en speciell betydelse. Ett blomsterarrangemang kan göras personligt på många olika sätt. Om den avlidna hade en favoritblomma kan den bli en del av dekorationen. Eller finns det kanske blommor med en särskild doft som väcker fina minnen? Ni kan också välja att låta blommorna följa ett särskilt tema, exempelvis genom att låta blommorna återspegla en viss årstid eller genom att använda en färg som ni förknippar med den avlidna.

Det finns inte några måsten eller regler när ni väljer blomsterdekorationer, så välj det som känns rätt för er och för det avsked ni ska ta. Vi hjälper gärna till med tips och råd.

Olika sorters blomsterdekorationer

Det finns många sätt att skapa en personlig känsla vid ceremonin med hjälp av blommorna. Låt er inspireras av färgton, stil och oväntade kombinationer när ni väljer blomsterdekorationer. Om ni till exempel väljer att pryda kistan med en dekoration av rosa rosor kan ni låta rosorna återkomma även i andra dekorationer, som i en krans eller i ett hjärta.

Blomband med ett sista farväl

På blomsterarrangemangen brukar det enligt tradition fästas ett så kallat sorgeband med en sista hälsning till den avlidna. Detta band har oftast två flikar. På den ena fliken skriver ni vilka som är avsändare till blommorna och på den andra skriver ni hälsningen.

Några vanliga hälsningar är:

  • Du fattas oss
  • Du lever vidare i våra hjärtan
  • En sista hälsning
  • Tack för allt
  • Vila i frid
  • Älskad - Saknad 

Samarbete med florister

Vi har långa och etablerade samarbeten med lokala florister med stor erfarenhet av just begravningsarrangemang. När vi tillsammans bestämt vilka blommor som ska smycka begravningen hjälper vi till med att beställa blommorna och dekorera lokalen.

Gäst på begravning

Som gäst på begravning är det vanligt att man tar med en handblomma. Den lämnas vid ett sista avsked vid kistan eller urnan. Om du vill kan du även köpa en blomsterdekoration som placeras intill kistan eller urnan under begravningsceremonin.

Läs mer om blommor för begravningsgäster