Kontakta oss dygnet runt: 0476-100 98
Kontakta oss dygnet runt

Älmhults Begravningsbyrå

Vi hjälper till med att ordna allt praktiskt i samband med dödsfall och tar personligt ansvar för varje uppdrag.

Ofta finns det många frågor och ställningstaganden som man i lugn och ro vill samtala runt. Vår policy är att alla uppdrag ska få ta den tid som varje uppdrag behöver. Vi ska kunna hjälpa de anhöriga fram till alla nödvändiga beslut i den takt som de känner att de orkar och vill.

Öppettider

Måndag – torsdag: 10:00 – 17:00, lunchstängt 12:30 – 13:30

Annan tid efter bokad överenskommelse. Du nås alltid på telefon 0476 – 10098.

Lokala samarbeten

När det gäller blommor samarbetar vi med Kyrkbackens Handelsträdgård och Anemonen i Älmhult. Vid minnesstund och catering samarbetar vi ofta med Annes Mat i Barkhult, Helgas Restaurang&Catering i Lönsboda och Guldkant i Virestad. 

Historik

Älmhults Begravningsbyrå har en lång historia då byrån funnits sedan 30-talet. Byrån är därmed bland de äldsta företagen som finns på orten. Älmhults Begravningsbyrå startades i Theodor och Betty Svenssons blomsteraffär som låg i källaren av en fastighet nära järnvägsstationen.

1953 förvärvade Hugo och Tora Jönsson verksamheten. Efter någral år avvecklades blomsteraffären och begravningsbyrån flyttades till Köpmangatan.

Lars-Eric Andersson förvärvade byrån 1988 och 1993 kom även Monika Widing med i bilden. Efter Lars-Erics bortgång år 2000 drev Monika Widing byrån själv fram till september 2007.

I maj 2013 flyttade byrån till ljusa och ändamålsenliga lokaler på Eriksgatan 5.

Vi som arbetar på Älmhults Begravningsbyrå 

Tveka inte att ta kontakt med oss om du behöver hjälp med att ordna en begravning, transport av avliden, gravsten eller juridiska tjänster.

Angelica Holm
Angelica Holm
Kontorschef
Henrik Rundgren
Henrik Rundgren
Kundrådgivare/Representant

Hitta till oss

Besöksadress

Eriksgatan 5

Postadress

343 30 Älmhult

Kontakta oss

Samtycke

Jag samtycker till att ni sparar mina personuppgifter så att vi kan planera minnesstunden. Uppgifterna du lämnar här skickas säkert till oss. Meddelandet sparas som längst i tre månader.

Mer information om hur vi hanterar personuppgifter finns att läsa i vår integritetspolicy.